Ebben az országban számíthatunk a legnagyobb tömegre idén nyáron

Óvatoskodásnak nyoma sincs.

Ahogyan korábban már írtunk róla, minden jel arra mutat, hogy az embereket a tavalyi óvatossággal szemben idén már semmi, még a háború sem tartja vissza a külföldi nyaralástól, még ha ez utóbbi okozott is némi - optimista hangok szerint csak átmeneti - visszaesést a foglalásokban.

Ezt támasztja alá az AirDNA piaci elemző cég összesítése is, mely az alapján rangsorolta az európai országokat, hogy mennyivel több Airbnb-foglalás érkezett hozzájuk a nyárra idén március 1-ig, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A képzeletbeli verseny győztese eszerint Görögország lett, ahová nem kevesebb, mint 232 százalékkal többen akarnak idén utazni, mint tavaly

legalábbis a foglalási adatok szerint. Ezen belül is Szantorini számíthat a legnagyobb tömegre, ide 552 százalékkal érkezett több foglalás, de a jelek szerint Athént (429 százalékkal) és Korfut (317 százalékkal) is elárasztják majd a turisták.

A foglalások számának növekedését tekintve Portugália áll a második helyen, amelynek szállásai iránt 196 százalékkal többen érdeklődnek, majd Horvátország következik, ahová 151 százalékkal nőtt a foglalások száma, ugyanakkor rengeteg lemondás is érkezett. Az AirDNA ezen adataiban még nem látszik az orosz-ukrán háború hatása, de az elemzők számítanak arra, hogy ez később meg fog mutatkozni.

Mindenesetre ezen a listán Magyarország is szépen teljesített, mely a nyolcadik helyre került kilencven százalékkal.

Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, nézd meg ezt a hat elbűvölő európai úti célt, ahol nem hemzsegnek a turisták, és ezt az öt felfedezetlen szigetet egy karnyújtásnyira, ahová nagyon olcsón eljuthatsz.

(Forrás: Greek Travel Pages, képek: Unsplash, Getty Images, AirDNA)

nyaralás | foglalások | görögország | tömeg | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom