Biztonságos Törökországba utazni a földrengés után?

Törökország a világ egyik leglátogatottabb országa, történelmi és kulturális helyszíneivel várja az utazókat. Az ország nehéz időszakon megy keresztül a nemrégiben pusztító földrengések miatt, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megszokott módon szolgálják ki a turisták igényeit.

A turisztikai szektor fontos szerepet játszik az ország gazdaságában, a szegmens évről évre növekszik. A török kormány által közzétett legfrissebb statisztikai adatok szerint az ország 2022-ben több mint ötvenegymillió turistát fogadott, ami

hetvenegy százalékos emelkedést jelent.

A földrengés után felvetődik a kérdés, vajon biztonságos-e Törökországba utazni. Az ország hatalmas, és olyan elsőrangú turisztikai célpontokkal rendelkezik, mint Isztambul, Antalya, Muğla, Izmir, Kappadókia és Konya –

ezek jóval a földrengés által sújtott területeken kívül helyezkednek el.

Isztambul, amely ezer kilométerre fekszik a katasztrófa sújtotta terület epicentrumától, egyetlen percre sem állt meg. A Boszporusz-szoroson fekvő város tavaly tizenhatmillió külföldi turistát fogadott. Az utazók pedig láthatóan biztonságban érzik magukat, hiszen a foglalásaikat fenntartják és újakat is tesznek.

A légitársaságok és a nemzetközi repülőterek is a megszokott módon működnek, így a tragédia ellenére is jól alakulnak a turisztikai mérőszámok az országban és továbbra is minden adott ahhoz, hogy visszatérjenek a járvány előtti szintre.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

idegenforgalom | turizmus | földrengés | törökország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom