Toszkána déli borvidékén, Montepulciano Vino Nobile szőlőültetvényei között áll az 1780-ban épült, a borászat védőszentjéről elnevezett Borgo San Vincenzo, mely júliustól kezdve butikhotelként várja a látogatókat többek között borkóstolókkal, főzőkurzusokkal és aperitifkészítő tanfolyamokkal.
A huszonegy luxusstúdió és lakosztály mellett az erkélyekről és teraszokról élvezhetjük a kilátást és a napfényes vacsorákat, tűzrakóhely köré ülhetünk le, vagy egy térképekkel és úti könyvekkel teli könyvtárszobában lazulhatunk el egy pohár borral az egész napos túrázás után.
A napimádókat medence, a hűsölni vágyókat borospince várja.
A konyha toszkán klasszikusokat vonultat fel egy kis nemzetközi csavarral, helyi zöldségek, tenger gyümölcsei és friss sajt kíséretében.
A helyszíni tanfolyamokon kívül a vendégek a környék családi gazdaságait és pincészeteit is meglátogathatják, bio-olívaolajat, pecorinót kóstolhatnak és szarvasgombára vadászhatnak.
A szálloda tulajdonosa a kaliforniai turisztikai újságíró, Shannon Kircher és férje, akiknek első, anguillai butikhotelük, a Frangipani Beach Resort, felkerült a Travel and Leisure magazinnak a Karib-térség, a Bahamák és a Bermudák legjobb szállásait felvonultató listájára. A Borgo San Vincenzóban egy éjszaka ára háromszáz eurónál (körülbelül száztizenegyezer forintnál) kezdődik.
Bármilyen csábító is a hely, nem mondhatjuk, hogy nem akad vetélytársa, ugyanis kibérelhető a Napsütötte Toszkána imádott villája, valamint ez a tizenhatodik századi erőd is.
(Forrás: Travel and Leisure, képek: Borgo San Vincenzo)
borvidék | toszkána | olaszország | Vino Nobile | butikhotel | Montepulciano
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!