Ilyen egy tökéletes penthouse, ha a modernitás és a történelem találkozik benne

A Tribeca penthouse egy 1857-ben épült, mindösszesen hét lakásból álló társasház legfelső szintjén alakították ki, hogy a modern kényelmet és az évszázados történelmet hozza közös nevezőre.

New Yorkban, a White Street 53. szám alatt található a klasszikus öntöttvas építészeti elemeket tartalmazó, 1857-ben épített TriBeCa Heritage. Az évek során teljesen elveszítette 19. századi varázsát, homlokzatát betonnal borították. Így amikor David Friedman ingatlanfejlesztő 2016-ban megvásárolta a házat, elkezdte lehámozni róla a felesleges rétegeket, hogy aztán visszaállíthassa korábbi arcát.

A homlokzaton helyreállították a márványburkolatot, kicserélték a nyílászárókat, feltárták a díszes öntöttvas oszlopokat, a benne lévő hét lakást pedig úgy modernizálták, hogy a mai luxusvásárlók minden igényét kielégíthessék.

A most húszmillió dollárért, azaz nagyjából 6,7 milliárd forintért eladásra kínált penthouse igazi kincs. A privát terasznak és a hatalmas ablakoknak köszönhetően rengeteg természetes fény áramlik a kétszintes ingatlan tereibe. Az alsó szinten négy hálószobát alakítottak, de helyet kapott ott egy irodahelyiség is, egy emelettel feljebb pedig az amerikai konyhás nappali, az étkező és a moziterem található.

A nappalit körbefutó tetőteraszon több tucat vendég is elfér, kültéri sütögetővel, szabadtéri konyhával szolgálja ki a tulajdonosokat a grillpartik során.

A magánszférát és a terület intimitását buja növényzet és magas sövények teremtik meg, miközben továbbra is csodálatos kilátást biztosít Manhattan belvárosára.

Az enteriőrben a fehér tölgy padló dominál, de szemet gyönyörködtető látvány a márvány és mészkő találkozása a fürdőszobákban, illetve a konyhában. A penthouse ultramodern intelligens vezérlési rendszerrel rendelkezik, amellyel a szórakoztatóelektronikai cikkek mellett a világítás és a klíma is szabályozható.

Ha ez nem lenne elég, az épületben fitneszközpont és spa is található, aroma- és színterápiás gőzfürdővel, infraszaunával és masszázsszobával.

(Forrás: RobbReport, fotók: Compass)

new york | luxuslakás | kortárs belsőépítészet | luxus | luxusingatlan

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Egykori vasútállomásból lett a Google új New York-i irodája

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram