Trükkös megoldással kezeli a túlfoglalásokat ez a légitársaság

A légitársaságok gyakran adnak el több jegyet egy-egy járatra, mint ahány hely van, mert általában mindig akadnak, akik ilyen-olyan okokból végül nem szállnak fel a gépre.

Azonban problémák adódhatnak, ha egyszer mindenki odaér időben, akinek jegye van. Ilyenkor a légitársaság általában megkérdezi, hogy ki vállalná némi kompenzáció fejében, hogy egy későbbi járattal utazik el. A legjobb, ha ezt még a becsekkolást előtt megteszi, de ez nem mindig sikerült. A spanyol fapados Vueling azonban nem bízza a véletlenre.

Mint az Independent egyik olvasója, Evan Davis beszámolt a lapnak, egy Londonból Barcelonába tartó járatra váltott jegyet, később pedig kapott a légitársaságtól egy e-mailt, amelyben azt kérdezték, megfontolná-e, hogy egy másik géppel utazzon egy 125 eurós (körülbelül ötvenezer forintos) utalványért cserébe.

Valószínűleg az történt, hogy a járatra időközben megugrott a kereslet, így a kezdeti áraknál (ami Davis esetében mindössze 36 font, vagyos körülbelül 17 ezer forint volt) jóval többért tudták eladni a helyeket, és ki akarták használni a lehetőséget.

A légitársaság ilyenkor az utasokat olyan járatokra irányítja át, amelyekről tudja, hogy lesznek rajta üres helyek, és biztosan nem lesz szükség arra, hogy újra vissza kelljen fordítani valakit. Mivel a London-Barcelona útvonalon elég nagy volt a választék, az olvasónak sikerült egy olyat találni, ami alig több mint egy órával az eredeti járat után indult.

A 125 eurós utalványt ugyanakkor egyetlen tranzakcióban kell elkölteni, ami egy olcsó légitársaságnál kihívást jelenthet, és a Vueling jól tudja, hogy az utasok egy része nem fogja felhasználni azt a lejárati idő előtt.

A légitársaságok gyakran követnek el hibákat a repülőjegy árazásakor emberi mulasztás vagy rendszerhiba miatt, így a valódi árnál jóval olcsóbban lehet megvenni azokat.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

túlfoglalás | Vueling | légitársaság | fapados

FOLYTASD EZZEL

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram