Ezzel az egyetlen konyhai trükkel soha többé nem okoz bosszúságot a túlfőzött tészta

Bizonyára mindenki belefutott már abba a hibába, hogy rövid időre elfeledkezett a tűzhelyen hagyott tésztáról és az túlfőtt. Ilyenkor két lehetőségünk van: vagy elölről kezdjük az egészet, vagy megkíséreljük feljavítani. 

Az egyik legjobb módszer, ha a tésztát jeges vízben öblítjük le. Az ok a keményítőben keresendő. Ha a tésztát hideg vízben öblítjük le, megszabadíthatjuk a keményítő nagy részétől, ami gumiszerűvé teszi az ételt.

Ha ezt eltávolítjuk róla, a tészta textúrája is jelentősen megváltozik.

Ráadásul, ha a tésztát nem öblítjük le, csak leszűrjük, a belső hő hatására valameddig tovább fő, ezáltal még rosszabbá válik az állaga. Ha jéghideg víz alá tesszük, a főzési folyamatot azonnal leállítjuk, a tészta pedig szilárdabbá válik.

A tészta öblítésének módja meglehetősen egyszerű. Először szűrjük le, majd nyissuk ki a csapot, és öblítsük le a tésztát a lehető leghidegebb vízben. A tészta tetejére jégkockákat is tehetünk, hogy még hidegebb víz érje, ezáltal a tészta még gyorsabban lehűl.

A másik módja a túlfőtt tészta felhasználásának, ha a hűtőben tesszük és hidegen, például tésztasalátákba tesszük.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

praktika | konyhai praktika | trükk | tipp | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom