Repülés súlyfelesleggel: az utazók szeretnék, ha minden légitársaság követné a példát

Amerikában újra és újra felvetődik a repülőülések méretének és a túlsúlyos utasok kényelmének kérdése. 

Legutóbb a Southwest Airlines már három évtizede követett, a túlsúlyos utazókra vonatkozó irányelve került be újra a köztudatba, miután egy utazó videót posztolt róla a TikTokra.

A légitársaságnál ugyanis az érintett utasok megvehetnek egy plusz helyet, amelynek az árát a cég az utazás után visszatéríti. Ugyanakkor arra is lehetőség van, hogy az utazók az indulási kapunál, az ügyintézőtől kérjenek plusz helyet. Éppen erről tett fel videót a TikTokra @Kimmystyled.

Mint írja, a Southwest az egyetlen légitársaság, ahol ingyen kérhet az ember egy plusz helyet akkor is, ha a gép tele van. Mint írja, az extra helyet mindenképp már az odaútnál kell kérni, ha ezt elmulasztja valaki, a visszaúton már nem veheti igénybe.

Ezután az ügyintéző új jegyet nyomtat neki, plusz egy másikat, amit a maga melletti ülésre tehet, jelezve, hogy az foglalt.

Mint a posztoló írja, az is előfordul, hogy valakinek az ügyfélfiókjában is feltüntetik, hogy két helyet igényel, és a második jegyet automatikusan odaadják neki a kapunál.

@Kimmystyled azzal érvel, hogy a légi közlekedés is tömegközlekedés, amelynek kényelmesenek kell lennie mindenkinek. Úgy véli, a túlsúllyal küzdőknek nem kell fizetniük a második helyért, mert a helyeknek eleve nagyobbaknak kellene lenniük, hogy kényelmesen elférjenek a magas emberek és a várandós nők is.

A kommentek többsége egyetértett a posztolóval, és hálás volt, hogy felhívta a figyelmet erre a lehetőségre, de akadtak néhányan, akik megkérdőjelezték az irányelvet. Volt, aki azt hangsúlyozta, hogyha @Kimmystyled elfér egy ülésen, nem kellene még egy másikat is lefoglalnia. Erre az a válasz érkezett, hogy ezt csak addig gondolhatja így valaki, míg le nem ül egy túlsúlyos utas mellé. Valaki más azt írta, hogy neki pedig külön kell fizetnie az extra lábtérért.

A repülőülések ugyanakkor gyakran nemcsak a túlsúlyos vagy nagyon magas utasoknak kényelmetlenek, és válhatnak egyre kényelmetlenebbé.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

túlsúly | repülő | repülőülés | súlyfelesleg | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom