Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén

A legenda szerint Skócia egyik legszebb, legvarázslatosabb szigetét, a Skye-t tündérek lakják. Ahhoz, hogy találkozzunk velük, elég csupán nyitott szemmel és füllel járnunk.

A Skye-sziget maga a megtestesült álom. Zöld dombok, csúcsos sziklák mellett semmiből feltűnő vízesések, lágy patakok, és folyékony gyémántként csillogó, kristálytiszta víz medencéi töltik meg.

A legendák szerint a tündérek földje ez.

Az egyik történet szerint a MacLeod klán főnöke egykor tündér hercegnőt vett feleségül, és a Dunvegan-kastély közelében található Tündér hídnál látták egymást utoljára, mielőtt a nő visszatért volna Tündérországba. A kastélyban kiállított tündérzászló állítólag elűzött minden veszélyt és félelmet, amikor lobogott.

A táj változatos geológiai kincseinek elnevezései mind-mind a mesebeli tündérekhez kötődnek. A vízesések tövében található nagyméretű tavakat tündérmedencéknek hívják, kristályos vizeik a kék és a zöld milliónyi árnyalatában játszanak. A mesék szerint azonban nemcsak tündérek repkednek a víz felett, hanem sellők otthona is, amelyek a telihold fényénél emberi alakot öltenek, és vidáman fürdőznek.

Azoknak, akik a tündérek találkozóhelyét akarják felkeresni, a Fairy Knoll dombvidékére kell menniük. A legenda szerint a tündérek ott nagyon erős képességekkel rendelkeznek, még az időt és a teret is tudják manipulálni. Az egyik mese szerint egy hegedűs egy este leült játszani a dombra, és mire reggel felébredt, száz év telt el. A legenda annyira beleivódott a helyi kultúrába és hiedelemvilágba, hogy azt mondják,

ha lehunyjuk a szemünket, még ma is lehet hallani a hegedűszót.

A Fairy Knollhoz hasonlóan a Fairy Glen is a tündérek egyik kedvelt gyülekezőhelye. A hatalmas zöld területnél keresve se lehetne szebbet találni a piknikre és a természetben való elmélyülésre. Ott található az Ewen vár is, amely egy könnyen felismerhető sziklatorony, melyre a turisták szívesen felmásznak, hogy azt érezzék: meghódították a világot.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Fotók: Unsplash)

tündérek szigete | utazás | Skócia | isle of skye

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom