Tüntetők állták el a turisták útját, nem lehet eljutni a világ egyik legnépszerűbb látványosságához

A helyiek a jegyrendszer változtatásai ellen tiltakoznak.

A perui turizmusban már tavaly is nagy fennakadásokat okozott a helyiek elégedetlensége, különösen az Andok déli régiójában, amely az ország hatalmas réziparának kulcsterülete. Szombaton pedig felfüggesztették a Machu Picchuhoz vezető vonat közlekedését, miután tüntetők állták el az utat.

A mostani tiltakozást az váltotta ki, hogy a hatóságok új jegyeladó platformot vezettek be, miután az ikonikus helyszínek túlzsúfolttá váltak.

A helyi utazási szakszervezetek, utazásszervezők és lakosok attól tartanak, hogy az új elektronikus jegyértékesítési platform árt a helyi vállalkozásoknak, mivel privatizálja az eladást és egyetlen céghez irányítja a nyereséget.

A hatóságoknak azután kellett új módszert kidolgozni a látogatók számának ellenőrzésére, miután a látványosságot fenntartó ügynökségek figyelmeztettek a túlzsúfoltságra és arra, hogy túl sok jegy kel el.

A kormány érvelése szerint tehát a januárban bevezetett új platform célja nem más, mint a látogatószám ellenőrzése. Idén ráadásul emeltek is a limiten, ami így napi 4500 lett a tavalyi 3800 után. Szeptemberben ugyanakkor ideiglenesen le kellett zárni a Machu Picchu három területét, amelynek állapota a látogatók tömegei miatt leromlott.

A hatóságok tárgyalásokat kezdtek a tüntetőkkel, és vasárnap Leslie Urteaga kulturális miniszter is a régióba utazott, de a tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre.

Ki gondolná, hogy még manapság is derülnek ki meglepő újdonságok Peru legismertebb látnivalójáról? Pedig úgy tűnik, kicsit másképp alakult a története, mint ahogy eddig tudtuk.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

tüntetők | peru | tüntetés | machu picchu

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom