Pusztító tűzvész fenyegeti a világ legnagyobb fáját

A kaliforniai Sequoia Nemzeti Parkban erdőtüzekkel küzdenek a tűzoltók, akik alumíniumfólia-takarókkal borították be a világ legnagyobb fájának tövét, attól tartanak ugyanis, hogy a lángok hamarosan elérhetik.

A Nemzeti Park Szolgálat (NPS) szerint az elmúlt napok villámcsapásai miatt jelentősen nőtt az erdőtüzek száma, Three Riversben már az evakuálásra készülnek, miközben több mint háromszázötven tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel küzd a lángokkal, amelyek egyre közelebb kerültek az óriás mamutfenyő-erdőhöz.

Az erdőben mintegy kétezer óriás mamutfenyő található, köztük van a legmagasabb, Sherman tábornokról elnevezett, 83 méteres, 2500 éves fa, a park legfőbb látványossága.

Ahogy a tűz egyre hevesebb lett, a tűzoltóknak egyre nagyobb figyelmet kellett fordítaniuk arra, hogy megvédjék ezeket a mamutfenyőket a pusztulástól. Úgy tudni, tűzálló alumíniumfólia-takarókkal borították le a tövüket, hogy enyhítsék a lángok okozta károkat. Hasonlóan védik a park történelmi fából készült bejárati tábláját és az épületeket is.

Az erdő- és bozóttüzek gyakoriak Kaliforniában, tavaly a Napa-völgyben okoztak hihetetlen károkat. Akkor mintegy másfél millió hektáros területen, egyszerre több mint nyolcezer helyen égnek a bozóttüzek.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images, Pixabay)

kalifornia | egyesült államok | amerika | usa | erdőtűz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom