Új funkciót kapnak az üresen álló New York-i hotelek

A járvány miatt a New York-i szállodák forgalma nyolcvan százalékkal esett vissza, de a krizís pozitív fordulatokat is hozott magával.

Bill de Blasio, a város polgármestere tegnap bejelentette, hogy húsz szálloda fog átmeneti kórházzá alakulni, mindez tízezer betegággyal növeli meg a város kapacitását.

Az elmúlt tíz napban New York lett a járvány egyik új gócpontja, a megbetegedések száma ötvenezer körüli, eddig több mint ezerötszázan hunytak el a koronavírus okozta megbetegedések következtében. A város egészségügyi rendszere nem tudja kezelni a betegek mennyiségét, ezért már napok óta többféle intézkedéssel igyekeztek enyhíteni a helyzeten. Három napja érkezett meg Manhattanbe a USNS Comfort kórházhajó, a Central Parkban átmeneti sátorkórházat építettek, az elhunytak maradványait pedig hűtőkamionokból átalakított átmeneti halottasházakban tárolják.

Eddig is számos hotel nyitotta meg az ajtóit egészségügyi dolgozók előtt. Az egyik első ilyen szálloda az 57. utcai Four Seasons volt, ahol a szobák ára 175 ezer és 2,2 millió forint között mozog.

A Four Seanons egyik lakosztálya

Ty Warner, a Ty Warner Hotels vezetője azt mondta, hogy sok egészségügyi dolgozónak kell nagy távolságokról bejárnia a munkahelyére, és szükségük lenne egy helyre, ahol kipihenhetik magukat a tizennyolc órás munkanapok után; ők ezen a helyzeten szeretnének segíteni. Mindezek mellett a New York-i Szállodaszövetség harmincöt egysége kedvezményeket is ad azoknak, akik a vészhelyzet elhárításán dolgoznak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

koronavírus | járvány | hotel | new york | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom