Új magyar légitársaság alakult

Somogyi-Tóth Dániel‚ akit a nagyközönség karmesterként‚ orgonaművészként és az ország egyik legnépszerűbb tematikus élményközpontjává vált ferihegyi Aeropark Repülőmúzeum vezetőjeként is ismerhet, most egy regionális légitársaságot hozott létre Aeroexpress néven.

Partnereivel együtt az elmúlt években intenzív munkát fektettek a fejlesztésbe‚ és kifejezetten olyan területekre koncentráltak‚ amelyek hiányoznak a jelenlegi magyar repülés piacáról. Az Aeroexpress Regional – az európai járatokat teljesítő légitársaságok szolgáltatásait kiegészítve – olyan alternatívát tervez nyújtani‚ amely

a régióban egymástól kellő távolságra található‚ ám nehezen megközelíthető desztinációk összeköttetésében jelenthet előrelépést.

Jellemző adat‚ hogy Európában a pandémia előtt több mint 60 regionális légitársaság üzemelt‚ 2017-ben például 77 millió utast szállítottak‚ mintegy egymillió járaton‚ és 2700 útvonalon, Magyarországon azonban ez a iparági szegmens egy évtizede betöltésre vár.

Az Aeroexpress Regional Budapest és Debrecen repülőtereit köti össze olyan városokkal‚ ahova az eljutás közúton vagy vasúton körülményes és hosszadalmas: elsőként Kolozsvárral és Marosvásárhellyel.

A légitársaság résztulajdonosa a 1991-ben alapított BASe Airlines Zrt‚ amely három darab harminc fős Embraer 120-as repülőgépével annak idején már a Malév regionális járatainak üzemeltetésében is részt vett‚ valamint olasz‚ horvát‚ dán és spanyol turisztikai és közszolgáltatási feladatok sikeres ellátása mellett hosszú évek óta Finnországban teljesít menetrend szerinti járatokat a finn állam megrendelésére.

A cég vezetője kezdettől Ármai Zoltán oktatókapitány‚ központi bázisa a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér‚ repülőgépei pedig az elmúlt 17 év alatt több mint 23 ezer órát töltöttek a levegőben és ez időszak alatt megközelítőleg 27 ezer leszállást hajtottak végre eseménymentesen.

A járatok szeptember 5-től indulnak a Budapest-Kolozsvár, Debrecen-Kolozsvár, Debrecen-Marosvásárhely útvonalakon, bővebb információk a légitársaság weboldalán találhatók.

Két napja írtunk arról, hogy egy másik légitársaság is új járatokat indít keleti szomszédunkhoz, és egy új, nemzetközi repülőtér is készül Erdélyben.

(Forrás: Budflyer, képek: Unsplash, Getty Images)

 

légitársaság | magyar | Aeroexpress | új | regionális

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom