Új strandszabályok lépnek életbe a magyarok kedvenc nyári úti céljánál

Új "strandtörvényeket" vezetett be Görögország, a hírek szerint pedig nagyon szigorúan ellenőrizni fogják, hogy a most hozott intézkedéseket betartják-e. 

Görögország rendkívül népszerű úti cél a magyar utazók körében. Fantasztikus tengerpartjai mágnesént vonzzák a pihenésre vágyókat. A népszerűségnek azonban vannak árnyoldalai is.

Az ország homokos partjai nyaranta zsúfolásig megtelnek, ennek pedig nemcsak az az oka, hogy sok a turista, hanem az is, hogy az éttermek és a szállodák gyakran kisajátítják magunknak a partvonal egy-egy szakaszát, így kevesebb hely jut a strandolóknak.

Kirjakosz Mitszotakisz görög miniszterelnök azonban a napokban lépett és új strandszabályok bevezetését jelentette be. Az egyik intézkedés értelmében

a strandok 70 százalékának napozóágymentesnek kell lennie, hogy csökkenjen a zsúfoltság.

Amennyiben a strand védett területre esik, a napágymentes területnek 85 százalékosnak kell lennie. Az ökológiailag érzékeny területek ezentúl érintetlen strandként lesznek megjelölve, ott teljesen betiltják a napozóágyakat.

Ezenkívül a napozóágyak és a partvonal között legalább négy méter távolságot kell tartani, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen a tenger. Hogy mindenki betartsa a szabályokat, a strandokat állítólag drónokkal fogják felügyelni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

szabály | strand | görögország

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom