Elfogadták a törvényt, amivel egy életre megtiltják a mostani fiataloknak, hogy cigit vegyenek Új-Zélandon

Radikálisan lépnek fel a dohányzás ellen a szigetországban. 

Kedden elfogadták Wellingtonban azt a törvényt, melynek értelmében a fiatalok nem vásárolhatnak maguknak cigarettát egész életükben.

A törvény úgy szól, hogy aki 2009. január 1. után született, nem vásárolhat dohányárut, és senki sem forgalmazhat neki cigarettát.

A szabályozás a vape-re, vagyis az elektromos cigarettára nem vonatkozik.

Az új törvény – amit 76 igennel és 43 nemmel szavaztak meg – a forgalomba hozható cigaretta mennyiségét is korlátozza, valamint a cigibe kerülő nikotin mértékét is csökkentette.

Azok, akik a törvény ellen voltak, azt hangsúlyozták, hogy sok sarki vegyeskereskedés és kisbolt meg fog szűnni, ha nem forgalmazhat cigarettát. Az ellenzők szerint az ilyenfajta tiltás sohasem eredményes, és óriási feketepiacot fog magával húzni.

Az egészségügyi hatóságok egyébként teljesen dohányzásmentessé akarják tenni 2025-re az országot.

(Forrás: Time.com, fotók: Unsplash)

uj-zeland | cigaretta | tiltás | dohányzás | törvény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom