Konkrét miniszteri közlemény hangzott el a keveset költő turisták ellen, nem kér belőlük Új-Zéland

Nem kérnek azokból, akik körbeutazzák az országot és közben tíz dollárt se költenek. 

Új-Zéland köszöni, de nem kér a keveset költő turistákból: ezt maga Stuart Nash, az ország turizmusért felelős minisztere közölte. Nash szerint semmi szégyellnivaló sincs abban, hogy Új-Zéland bevallja: a "rangos", "minőségi" turistákat szeretnék bevonzani az országba.

A miniszter elmondása szerint nem akarják ide csábítani a naponta tíz dollárért instant tésztát evő turistákat, akik az egész országot költés nélkül utazzák végig:

"Ahogy újranyitottuk az ország kapuit, a turizmusban a fókuszunk, őszintén bevalljuk, hogy a sokat költő turistákon lesz. Persze fogadjuk a hátizsákos látogatókat is, de nem fogjuk azokat megcélozni, akik a közösségi médiában még promózzák is, hogy tíz dollárból és mirelit tésztából körbe tudják járni az országunkat."

(Forrás: The Guardian, fotók: Unsplash)

pénz | turizmus | költés | utazás | hír

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom