Ez az ország nem kíméli az orosz repülőket

Most már bűncselekménynek minősül, ha orosz gép repül be vagy száll le ott.

Nagy-Britannia volt az első ország, amelyik kitiltotta a légteréből az orosz gépeket, most pedig még tovább szigorít. Szerdán újabb szankciókat jelentettek be, melyek megtiltják a légi közlekedéshez, illetve űrkutatáshoz kapcsolódó áruk Oroszországba irányuló exportját, és lehetővé teszik az orosz gépek lefoglalását.

Most már bűncselekménynek minősül, ha az Egyesült Királyságba orosz gép repül be vagy száll le ott. A tilalom kiterjed minden olyan gépre, amelyet Oroszországgal kapcsolatban álló személyek vagy szervezetek birtokolnak, üzemeltetnek vagy bérelnek. Mint Liz Truss külügyminiszter elmondta, ezek az új intézkedések nagyobb gazdasági fájdalmat okoz Oroszországnak és a Kremlhez közel állóknak.

Törölnek a brit repülőgép-nyilvántartásból minden olyan repülőgépet, amely szankcionált orosz személyekhez és szervezetekhez tartozik.

Grant Shapps közlekedési miniszter elmondta, hogy egy gépet már le is foglaltak, miközben további vizsgálatokat folytatnak. A magánrepülőgépet Roman Abramovics orosz milliárdos egyik barátjával hozták kapcsolatba. "Tudjuk, hogy a gépet Luxemburgban jegyezték be, és nem orosz cég tulajdonában áll. További ellenőrzéseket végzünk, mielőtt elengedjük" - mondta Shapps.

A tilalom a biztosításokra is vonatkozik, vagyis visszavonják a fedezetet a már meglévő kötvényekről, így a brit székhelyű biztosítók nem tudják majd fizetni a meglévő biztosításokra vonatkozó kárigényeket sem ezekben az ágazatokban.

A szankciók drasztikusan megváltoztattak több légi útvonalat, az Aeroflot orosz légitársaság pedig már csak egyetlen országba közlekedik, de természetesen nemcsak a közlekedést érintik az Oroszországgal szembeni korlátozások.  Legutóbb például két ikonikus amerikai cég döntött úgy, hogy bezárja oroszországi egységeit.

(Forrás: reuters.com, képek: Unsplash)

repülőgép | szankció | Nagy-Britannia | orosz | légi közlekedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom