Újabb házakat lehet venni egy euróért Olaszországban

A Molisében található, mindössze 1610 lakosú Sant'Elia a Pianisi megválna nyolc ingatlantól.

A házak egy része a jelenlegi tulajdonosok szüleié volt, és mára teherré vált, így az önkormányzatra bízták, hogy vonja be őket a projektbe. Aki fontolgatja, hogy megpályázza a lehetőséget, annak nem árt tudnia, hogy pontos feltételeket kell betartania:

a ház megvásárlásától számított hat hónapon belül például be kell nyújtania a felújítási terveket, három éven belül pedig be kell fejeznie a munkálatokat.

Mivel már most túljelentkezés van, a kérelmek elbírálásánál fontos szempont, hogy a vásárló helyi mérnököket és építészeket bíz-e meg a tervezéssel, helyi cégeket vesz-e fel a munkálatokra, és magasabb pontszámot kapnak azok, akik hamarabb tervezik befejezni a felújítást. A vételár mellé harminc-negyven eurós kauciót kell fizetni.

Jelentkezni a város weboldalán lehet,  ahol angol nyelvű leírást is találunk. Miután a kérelmet elbírálták, felveszik a vevővel a kapcsolatot, majd a közjegyző elkészíti a szükséges okiratokat. A vevőnek ezután alá kell írnia az önkormányzattal a szerződést, amelyben elfogadja a teljesítésre vonatkozó feltételeket.

Egy ilyen ajánlat első látásra visszautasíthatatlannak tűnik, de Jamie Oliver korábbi marketingese szerint egyáltalán nem való mindenkinek.

(Forrás: Idealista, képek:  Getty Images, Sant'Elia a Pianisi/Facebook, a címlapkép illusztráció)

Sant'Elia a Pianisi | molise | egyeurós ház | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom