Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

És nagyon jól tették: most aláírnánk, ha a jövőben tényleg sokkal egyedibbek és praktikusabbak lennének a repülőterek.

Milyennek látná szívesen a következő generáció a reptereket, és milyen szerepet töltenek majd be egy egyre szorosabban összekapcsolódó világban? Elsősorban ezekre a kérdésekre keresték a választ az NC State College építészhallgatói, a munkáikból pedig kiállítás nyílt a European Cultural Centre Velencében.

A bhutáni reptér már most is különleges, de egyre több hasonló jöhet

Az öt dizájncsapat a világ különböző városaiba képzelt el új reptereket, figyelembe véve a helyi kulturális, földrajzi és gazdasági viszonyokat.

A jellemzően jellegtelen hagyományos repterekkel ellentétben a fiatalok élettel teli városi tereket terveztek, persze szem előtt tartva a ma megkerülhetetlen fenntarthatósági, környezeti, szociális követelményeket.

A modellek mellett videós előadások is készültek, és mindegyik projekt meglehetősen egyedi lett: akadt, amelyik a belvárosba, toronyházként tervezte meg a repteret, egy másik csapat pedig a brazíliai szegények és gazdagok közti éles szakadékot igyekezett áthidalni különböző megoldásokkal.

Ez is érdekelhet:

Öt különleges reptér a nagyvilágból

A strapabíró, az Északi-sark kapuja, a volt katonai bázis, a pilóták réme és a vakmerő vállalkozás.

dizájn | repülőtér | építészet | video | design

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom