Így néz ki a retró ételhordó, ha dizájnerek gondolják újra

A PriestmanGoode újrafelhasználható ételhordókat készít a kakaóbab héjából.

A PriestmanGoode ösztönző alapú élelmiszer-szállítási rendszerének koncepciója az egyszer használatos gyorséttermi műanyagdobozokat váltaná ki, és egyben arra ösztönözné a fogyasztókat, hogy vigyék vissza azokat az éttermekbe, vagy használják saját ételeik csomagolására.

Így kívánják felhívni a figyelmet a műanyaghulladékok folyamatosan növekvő mennyiségére, és arra, hogy vannak vonzó alternatívái a műanyagdobozoknak.

A tervezők olyan biztonságos anyagokat vizsgáltak, amelyek helyettesíthetik a jelenleg használt műanyag edényeket, és többek között hőállók, könnyűek, újrahasználhatók, és jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A választás végül kakaóbab- és ananászhéjakra esett. A bento stílusú tárolórendszer egymásba illeszthető, így az egyik alja egyben a másik fedele is.

A dizájnerek több vállalattal is együttműködtek a koncepció megalkotásakor. A Ty Syml formatervező stúdió micélium felhasználásával állította elő az ételhordókhoz tartozó táska szigetelését, míg a Piñatex ananászlevelekből kivont cellulózrostokból készült bőralternatívából gyártotta le annak fedelét. A Yulex által kifejlesztett Lexcell nevű, növényi eredetű neoprén gumit az ételtartók fogantyúihoz használnák.

A megoldás valóban alkalmas lenne az ételek csomagolásának újrapozícionálására, hiszen betétdíjas rendszerben működne. A vásárlók az ételek rendelésekor díjat fizetnének a csomagolásért, amelyet a következő szállításukkor térítenének meg számukra. A visszatérítés azonban akkor is megvalósulna, ha az edényeket a fogyasztók visszaküldik az étteremnek, vagy átruházzák egy másik szolgáltatóra.

Ez is érdekelhet:
Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

A kollekció több egy átlagos kávéscsésze-szettnél.

(Fotók: Carolyn Brown és PriestmanGoode)

nagy sztori | PriestmanGoode | újragondolt | műanyag | ételhordó | dizájner

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A nyár titkos karmesterei nélkül nincs biztonságos repülés
Hirdetés