Az Európai Unió közleményt adott ki a járványkorlátozásokról

Változtak az ajánlások.

Az Európai Unió Tanácsa új közleményt adott ki, amelyben felszólítja a tagállamokat, hogy szüntessék meg a koronavírus miatt fennálló utazási korlátozásokat, és biztosítsák a teljes mozgásszabadságot a tömbön belül.

Mint a szervezet bejelentette, változtak az utazásokra vonatkozó ajánlások, és ezek értelmében

a tagállamok nem vezethetnek be semmilyen utazási korlátozást közegészségügyi okokra hivatkozva.

Hozzáteszik ugyanakkor, hogyha romlana a járványhelyzet, akkor összehangoltan kell a megfelelő intézkedéseket bevezetni, például az oltást, a gyógyulást vagy a teszteredményt igazoló dokumentum bemutatásának kötelezettségét.

Ha újabb veszélyes változatot észlelnek egy harmadik országban, a tagállamok ideiglenes, egységes utazási korlátozásokat írhatnak elő, ezek azonban egyszerre maximum 21 napig lehetnek érvényesek, és utána meghosszabbíthatók.

Spanyolország volt az utolsó ország, amely október 21-én eltörölte az Unión kívülről érkező utazókra vonatkozó korlátozásokat, míg Luxemburg nem sokkal korábban, október 1-jén szüntette meg a szabályozásokat, a nem uniós tagállamok közül pedig legutóbb ez az ország jelentette be, hogy lehetővé teszi a szabadon utazást.

Eközben Kína is egyre inkább lazít a belső korlátozásain, igaz, a nemzetközi utazók még mindig csak kivételes esetben léphetnek be.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

korlátozások eltörlése | járványügyi korlátozás | covid | európai unió | utazási korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom