Ezek az országok máris korlátozzák a kínai turistákat, és újabb szigorítások jöhetnek

Alighogy kiszabadultak otthonról a kínai turisták, már jön is a válasz.

Az elmúlt néhány hétben Kína rohamléptekkel lazított a szigorú Covid-korlátozásokon, ami több országot is aggaszt, mert úgy vélik, hogy a vírus terjedése kontrollálatlanná vált. Eközben Kínában kilőtt a külföldi repülőjegyekre irányuló kereslet.

A milánói Malpensa reptéren december 26-án kezdték tesztelni a Pekingből és Sanghajból érkezőket, az eredmények szerint pedig majdnem minden második utas fertőzött volt.

Ezután az ország elrendelte, hogy minden Kínából érkező utast antigén tesztnek kell alávetni, és a kimutatott vírust szekvenálják is, hogy meghatározzák a genomját. Olaszország azt kérte, hogy az Unió vezessen be egységes korlátozásokat, amit az Egészségbiztonsági Bizottság meg is tárgyal.

Belgium szintén a korlátozások újrabevezetése mellett foglalt állást, míg Franciaország szerint szükségtelen az újabb szigorítás.

Japán negatív tesztet fog kérni a Kínából utazóktól, és egy hetes karanténba kell vonulniuk azoknak, akik pozitív eredményt kapnak, emellett az ország azt tervezi, hogy limitálja a Kínából érkező repülők számát. Malajzia nyomkövető és megfigyelési intézkedéseket vezetett be, a Fülöp-szigeteken pedig szintén tervezik a tesztelés bevezetését.

Az Egyesült Államokba Kínából, Hongkongból és Makaóból  érkező, két évesnél idősebb utasoknak január 5-től negatív teszteredményt kell bemutatniuk, ami az utazás előtt maximum két nappal készült. Ezek mellett India és Tajvan is korlátozásokat készül bevezetni, míg Nagy-Britannia és Ausztrália nem tervez szigorítást.

Eközben Kína a beutazási követelményein is lazított, január 8-tól az országba érkezőknek már nem kell karanténba vonulniuk, és vízumot is igényelhetnek azok, akik a tengerentúlra utaznának. Hongkong szintén eltörli a maradék korlátozásait: nincs már szükség tesztre, oltási igazolásra, és engedélyezik a 12 főnél nagyobb összejöveteleket is, de a maszkviselés kötelező marad.

Az Európai Unió egyébként nemrég adott ki közleményt az utazási korlátozásokkal kapcsolatban.

(Forrás: Euronews, BBC, képek: Unsplash, Getty Images)

koronavírus | utazás | korlátozás | covid | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom