Közeleg a karácsony, közben pedig megkezdődött az év talán legmegosztóbb sporteseménye, a 2022-es labdarúgó világbajnokság is. Ez pedig jó alkalmat arra, hogy próbasütésekkel és -főzésekkel teszteljük azokat a snack-eket, amiket az ünnepi asztalra teszünk.
Caprese nyárs
Bár az olaszok nem jutottak ki a világbajnokságra, a méltán népszerű előételükről, a caprese nyársról nem kell lemondanunk. Ráadásul hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, hiszen csak egymás után kell sorakoztatnunk a pálcikán a paradicsomot, a mozzarellát és a friss bazsalikomot.
Vörösáfonyás, brie sajtos falatok
Egy tökéletes kréker, egy kevés fanyar vörösáfonya lekvár és egy szelet olvasztott brie alkotja ezt a tökéletes forró előételt. Vigyázat!
Ez még a legizgalmasabb büntetőpárbajról is el tudja vonni a figyelmet.
Kacsamájas toast
Ízig-vérig ünnepi ízeket idézhetünk meg, ha a pirítósra krémes kacsamájat és egy kevés lilahagymás chutney-t teszünk, a vb-partin pedig biztosan lenyűgözzük majd vele a vendégeinket.
Pulyka-hamburger áfonya szósszal
A hamburger tökéletes vacsora lehet a világbajnokság ideje alatt, ha pedig pici változatokat készítünk belőle, zseniális snack-ként tündökölhet.
Érdemes téliesítenünk a burgerünket,
ezt pedig pulyahúsból készült pogácsával, vörösáfonya lekvárral és brie vagy camembert sajttal tehetjük meg leginkább.
Húsgolyók
A világbajnokságon számos nemzet képviselteti magát, ha pedig elmélyülnénk a gasztronómiájukban, biztosan találnánk mindenkinél egy-egy változatot a húsgolyóra.
De miért is ne tennénk meg, például a kedvenc csapatunkéval! Ebben és ebben a cikkünkben mutatunk néhány ötletet.
Pizza
A forró házi pizza felér egy gólörömmel. Ebben a cikkünkben megmutatjuk, mi a tökéletes házi pizza titka, így bárki könnyedén elkészítheti akár már ma este is.
(Fotók: Getty Images)
karácsony | előétel | világbajnokság | falatkák | snack
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!