Egy fontos kiegészítő nélkül tilos nyilvános medencében úszni Olaszországban

Kevéssé ismert szabályra figyelmeztetnek.

Aki Olaszországban nyilvános medencében úszik, annak úszósapkát kell viselnie. Ennek megtagadása esetén akár ki is tilthatják a medencéből az illetőt. A Suncamp utazási szakértői szerint a szabály higiéniai okokból van érvényben,

és több más országban is bevett szokásnak számít.

A magyarázat értelmében az úszósapka viselésével távol tarthatóak a bőrpelyhek, a szőrszálak és egyéb szennyeződések. Bár a kisgyermekes szülők frusztrálónak találhatják ezt a regulát, az olaszországi nyilvános medencékben való úszáshoz mégis elengedhetetlen. Egyes helyeken azonban kérhetik, hogy mentesüljenek az előírás alól, így a helyszínen javasolt utánanézni a lehetőségeknek.

A nyilvános medencéknél egyébként sokszor árulnak, vagy kölcsönöznek úszósapkát, ha a turisták netán elfelejtenének magukkal vinni egyet.

Azt sem árt tudni, hogy medencébe csobbanás előtt kötelező a lábmosás, és a topless napozás általában tilos. Néhány európai uszodában a férfiaknak pedig speedo stílusú fürdőruhát kell viselniük, nem pedig bő fürdőnadrágot.

A szabályok általában eltérnek a különböző szálláshelyeken, és javarészt minden helynek megvannak a saját előírásai. Érdemes előre tájékozódni.

Azt sem árt tudni, hogy a turisztikai kedvencnek számító Garda-tó hatóságai igen komoly bírságot szabnak ki a nem megfelelő viselkedést mutató turistákkal szemben.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

szabály | úszás | olaszország | büntetés | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom