Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Még senki sem zenésített meg regényt, de a Bermuda jóvoltából ez is megtötént.

A Bermuda együttes különleges módon dolgozta fel a magyar irodalom máig egyik legnépszerűbb alkotását, a Szerb Antal Utas és holdvilág című művét: egy regényzene albumot készítettek a filmeket kísérő filmzenék mintájára. Az album tíz dalból áll, amelyben a regényben feltűnő tíz város ihletett Velencén, Sienán, Firenzén és Rómán át egészen Budapestig.

A dalokat a Bermuda szerzőpárosa jegyzi, producere a zenekar állandó partnere Dózsa Tamás (KurioUS), a dalszövegek pedig három pillérből építkeznek: közös “munkában” Szerb Antallal, a szöveg egy része magából a regényből ered, másik összetevője Szerb Antal: A harmadik torony c. műve, ami tulajdonképp egy rövid olasz útinapló mely a regény megírása előtti évben született, a harmadik elem pedig a Bermuda nagyon mai saját szövegvilága.

A dalokat rövid narrációk kötik össze, néhol monológok, néhol rövid párbeszédek segítségével. A "férfi" hang generációjának egyik legmeghatározóbb fiatal színésze, a Vígszínház művésze ifj. Vidnyánszky Attila, aki néhol Mihály, néhol maga Szerb Antal, néhol pedig általánosságban az útkereső, nosztalgiában keringő férfi, a "női” hang pedig Dobos Evelin, akit többek közt a Napszállta egyik főszerepéből ismerhet a közönség.

Az album könyv formában jelenik meg limitált, sorszámozott kiadásban, mely a regényen túlmenően tartalmazza az összes dalszöveget, a narrációk szövegét, illetve Martin Wanda fotóművész fényképeit is.

A lemezbemutatóra 2022. december 22-én csütörtökön a Magyar Zene Házában kerül sor. A különleges estén elhangzik majd az album összes dala Dobos Evelin közreműködésével.

szerb antal | bermuda | regényzene | utas és holdvilág

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom