Egy utas vette észre közvetlenül a felszállás előtt, hogy valami baj van a géppel

A Virgin Atlantic Manchesterből New York-ba tartó járatát közvetlenül a felszállás előtt törölték, miután egy utas szólt, hogy probléma lehet az egyik szárnnyal.

Úgy látta, hogy az egyik szárny egy paneléről négy csavar hiányzik. Bejelentése után a járatot törölték, hogy a karbantartók megvizsgálhassák a repülőt.

 Illusztráció

Később azután a légitársaság és a gépet gyártó Airbus is hangsúlyozta, hogy a repülőgép biztonságát nem befolyásolták a csavarok, a szóban forgó panel csak a repülőgép aerodinamikai teljesítményének javítására szolgál.

Az Airbus A330-asok mindegyik szárnypanelén 119 csavar található, így nem befolyásolja a szárny szerkezeti integritását vagy terhelhetőségét, ha négy közülük hiányzik.

Ennek ellenére a járatot törölték, "hogy időt biztosítsanak a további karbantartási ellenőrzésekre", az utasok pedig más gépekkel jutottak el az úti céljukra.

Mint a légitársaság szóvivője elmondta, az utasok és a személyzet biztonsága mindig a legfőbb prioritásuk, és ez nem forgott veszélyben. Hozzátették, hogy mindig az iparági biztonsági szabványokat felülmúlva dolgoznak, és a repülőgép már újra üzemel. Végül elnézést kértek az utasoktól a késés miatt.

Mostanában nem ez az egy fennakadása volt a légitársaságnak, mindössze néhány nappal korábban egy Barbadosra tartó járata húsz perccel a felszállás után kénytelen volt visszafordulni a manchesteri repülőtérre, mivel a pilótafülke füsttel telt meg.

Az utóbbi időben gyakran hallani repülőkkel kapcsolatos problémákról, nemrég Boeingeket állítottak le ideiglenesen, egy légitársaság pedig komplett útvonalakat törölt a menetrendjéből nem megfelelő hajtóművek miatt.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images) 

szárny | csavar | utas | hiányzó | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom