Új átverés terjed a közösségi médiában: az utasok panaszaira csapnak le az imposztorok

Az utóbbi időben egyre kreatívabbá válnak a csalók, újabb és újabb módozatokat találva ki arra, hogyan foszthaják ki az áldozatokat.

Az Independent pedig egy újabb ötletet leplezett le, amely 2022-ben indult világhódító útjára. A bűnözők az utazók légitársaságokhoz és utazási irodákhoz intézett panaszain igyekeznek keresni. A csalók „imposztorfiókokat“ hoznak létre a közösségi médiában, és amikor valaki kiírja a légitársasággal, hotellel kapcsolatos panaszait, lecsapnak rá.

Válaszolnak az adott bejegyzésre vagy kommentre, elkérik az illető telefonszámát, és ha megadta, WhatsApp-on felveszik vele a kapcsolatot. Ha az illető elég hiszékeny, néhány lépéssel ráveszik arra, hogy egy alkalmazáson keresztül pénzt küldjön nekik.

Az easyJet utasait például már többször is megcélozták 2023 nyarától kezdve, amikor a légitársaság több ezer járatát törölte, így érthető módon rengeteg panasz érkezett hozzá.

Egy Richard Knight nevű utazó például az X-en panaszkodott, amiért plusz díjat kellett fizetnie egy fedélzetre felvitt poggyászért. Nem kevesebb, mint tíz imposztorfiók válaszolt neki a légitársaság nevében.

Az egyikük ezt írta @easyJet4ti néven: Szia, elnézést kérek a kellemetlenségért, és azért vagyok itt, hogy segítsek. Kérjük, kövessen be, és írjon nekünk, ha segítségre van szüksége.

Miután a British Airways oldalán is megosztotta a posztot, hasonló üzeneteket kapott, és olyan válaszoló is akadt, aki a cég vezérigazgatójának, Sean Doyle-nak adta ki magát. Richard Knight azonban nem dőlt be a meglehetősen átlátszó trükknek, de kitartóan próbálta felvenni a kapcsolatot a légitársaság valódi munkatársaival.

Mint az easyJet közölte, azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy csak az aranypipával ellátott, hivatalos csatornákon kövessék őket, és ott lépjenek kapcsolatba velük. Ugyanakkor legyenek éberek, és ne kattintsanak más fiókok linkjeire.

Nem árt résen lenni akkor is, ha az ember Budapesten foglalna szállást vagy vonatjegyet venne.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

panaszok | panasz | átverés | közösségi átverés | utazás

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom