Van valami, ami visszaadja az utazásba vetett hitet

Kutatások igazolták, hogy az utazni vágyók nyolcvan százaléka már elkészítette a következő hat hónapra vonatkozó tervét. A szakemberek szerint ennek oka, hogy bár a pandémia gyakorlatilag lenullázta az utazások számát, az oltások egyre szélesebb körű terjedése ismét okot ad az optimizmusra.

A Longwoods International ezer amerikai felnőtt bevonásával készített egy átfogó kutatást az utazási szokások változásáról. A válaszadók mintegy negyven százaléka úgy nyilatkozott, hogy a vírusveszély befolyásolja az utazással kapcsolatos döntéseit.

A válaszadók negyvenöt százaléka a pandémiát követő első utazása során barátait és a családtagjait látogatná meg, további harmincöt százalék pedig vízpartot választana.

Az amerikaiak továbbra is elsősorban belföldi úti célokat részesítenek előnyben a nemzetközivel szemben, az utazás módját tekintve pedig a személygépkocsis közlekedést jóval többen választanák a légi, vagy a vasúti utazás helyett.

A kutatást vezetők beszámoltak arról is, hogy az amerikaiak utazási optimizmusa egyenes arányban nő az oltások terjedésével. A válaszadók egyharmada úgy nyilatkozott, hogy a Covid–vakcina nincs hatással a jövőbeli utazásaik megtervezésére, a kutatásban résztvevők harmincnyolc százaléka a következő utazása előtt megvárja, amíg beoltják, további húsz százalék pedig azt is kivárja, amíg barátaik, családtagjaik is megkapják a vakcinát.

A minta alanyainak tizenkilenc százaléka azonban ennél jóval óvatosabb:

akkor indulna útnak, amikor az amerikai lakosság többségét beoltották.

A kutatók ez alapján pedig azt remélik, hogy amennyiben az Egyesült Államokban a járványügyi trendek kedvezővé válnak, a turizmus ismét fellendülő szakaszba kerülhet.

A globális átolottság azonban még messze van. A fogadóországok eltérő gyakorlatokat vezettek be, a szakértők pedig azt hangsúlyozzák, legalább 2022-ig nem várható, hogy az utazás olyan könnyűvé és egyszerűen hozzáférhetővé váljon, mint azelőtt. Ráadásul nemcsak az utazók részéről van szükség hatalmas erőfeszítésre, hanem a légitársaságoktól, és a turisztikai ügynökségektől is folyamatos elérhetőséget igényel az, hogy az utazókat tájékoztassák a lehetőségeikről.

(Fotók: Pixabay)

optimizmus | felmérés | covid | utazás | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom