Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Február 22. és 25. között rendezik meg Magyarország első számú turisztikai kiállítását, az Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfesztet, ahol nemcsak lélekben utazhatunk messzi tájakra az előadók, kiállítók és utazó bloggerek történeteivel, hanem egy csodálatos vakációt is nyerhetünk. De kezdjük az elején, mert igazán könnyű elveszni a bőség zavarában.

Programok a Nagyszínpadon február 23-án

Ha a következő utazáshoz keresünk inspirációt és világjárók beszámolóiból töltekeznénk, akkor a Nagyszínpad programjaiból érdemes válogatnunk, ahol emellett a zene szárnyai is különleges helyekre repítenek. Így tesz az újkígyósi Párta Banda Citerazenekar és Galiba táncegyüttes is, amely pénteken délelőtt fél 11-kor nyitja a programsort, megalapozva az emelkedett hangulatot és Szécsi László blogger előadását, amelyben a Beférek a bőröndbe? YouTube-csatorna vloggere nem csak általános utazási praktikákkal, de országspecifikus tanácsokkal is bőségesen ellátja a látogatókat. Délben egy merész ugrással Afrikában termünk, hogy az Afrika Expo szenegáli akrobata show-ján és interaktív úti beszámolóin keresztül pillantsunk be az egzotikus kontinens titkaiba.

Szécsi László

Délután érkezik Kassay Tamás blogger, akit sokan ismerhetnek a Spabookról. Felfedezhetjük vele az aktív turizmus rejtett veszélyeit és megtanuljuk, hogyan kerülhetjük el őket, majd Hevesi Tamás koncertjén égethetjük el a kalóriákat, mielőtt a három órakor kezdődő gasztroshow keretében csabai kolbászt készítenénk a Csabai Kolbászklub Egyesülettel.

Az ínycsiklandó ízelítő után nem csoda, ha szeretnénk még egy kicsit a békéscsabaiakkal maradni, akik zenés programokat hoznak, mielőtt Ertler Alíz hátizsákos utazó mesélne a frissen megjelent könyvéről, amely főként azon országok szépségét taglalja, melyek a köztudatban veszélyesként, kevésbé higiénikusként, túlárazottként, érdektelenként vagy épp rossz infrastruktúrával rendelkezőként élnek.

Programok a Nagyszínpadon február 24-én

Szombaton is érdemes lesz visszatérnünk, mert fél 11-től a gyulai Powerbeat ütős együttes koncertje garantáltan felpezsdít minket, mielőtt fél 11-től a Culinary Team gasztroshow-ján hangolódnánk az ebédre. Délután Csutka István, vagyis Camino Steve blogger mesél a hosszú távú túrázásról, majd Bulgáriába repülhetünk a bolgár kultúrshow-val, és meghallgathatjuk Bérczes Judyt a nagycsaládos utazásról és a kisgyermekkori külföldi tapasztalatok jótékony hatásairól. Lesznek még ezen a napon interaktív E-bike kalandok, majd Papp Kristóf blogger avat be az olcsón utazás titkaiba.

Programok a Nagyszínpadon február 25-én

A vasárnapot a gyulai Jaffa együttes nyitja a Nagyszínpadon, majd a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása következik, és déltől újra egy kis bolgár életérzést kapunk a Bolgár kultúrshow-tól. Ezután Harkányi Árpád és Zárug Zita bloggerek mesélnek, akik kerékpárral indultak nászútra, hogy bejárják a világot, majd az Afrika Expótól az etióp kávépörkölő szertartást tanulhatjuk meg, és előadást hallhatunk a humanitárius segélymunkáról.

Később Patai Mercédesz blogger itáliai kalandjai elevenednek meg, és FruMyLens nézőpontjából is beleláthatunk egy világutazó titkaiba.

Wellnesshétvégét, repülőjegyet nyerhetünk

Békés vármegye és Bulgária nem véletlenül kap olyan nagy teret a programok között: ezek a sokaknak talán radar alatti, de rengeteg titkos gyöngyszemet rejtő úti célok ugyanis az idei kiállítás díszvendégei.

Bulgária festői tájaival, forrásvizeivel, mesés tengerparti városaival és aranyhomokos strandjaival bűvöli el az utazókat, miközben történelmi kincseket és ősi kolostorokat rejt, de az aktív kikapcsolódást keresőknek is tartogat élményeket felejthetetlen hegyi kilátás és változatos sportolási lehetőségek formájában.

A belföldi díszvendég, Gyula és Békés vármegye varázslatos vidéke hazánknak, ahol sok látnivaló és kikapcsolódási lehetőség, valamint a helyiek vendégszeretete várja a turistákat. A fürdőzéstől kezdve a kultúrán át a természetben való feltöltődésig sok, különféle programból állíthatjuk össze a tökéletes nyaralást.

A gyulai vár

Az Utazás + Kiállításon ráadásul nemcsak behatóbban ismerhetjük meg ezeket az úti célokat és a kincseiket, de rengeteg nyereményt is felajánlanak, amiből egy kis szerencsével mi is részesülhetünk, ha kitöltjük a kiállítás területén, a nyereménypontokon elhelyezett szelvényeket.

Azok között, akik helyesen válaszolnak a kérdésekre, utazásokat, szállás- és programlehetőségeket sorsolnak ki.

Gyulai Várfürdő

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a négycsillagos Hunguest Hotel Gyula egy két éjszakára, két főre szóló szállásutalványt ajánlott fel félpanziós ellátással, belépőjeggyel szintén két fő részére a Gyulai Várfürdőbe. Nyerhetünk emellett egy délutáni sütizést-kávézást kettesben a hangulatos La Sposa Caffee-ban, és egy Mindentbele csomagot két fő részére belépőjeggyel az Almásy-kastély Látogatóközpontba, a Gyulai Várba, az Erkel Ferenc Emlékházba és a Kohán Képtárba.

A Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Gyulahús Kft. jóvoltából gyulai termékekből összeállított ajándékcsomag lehet a miénk, a Gruber Travel pedig három wellness utalványt ajánl fel két éjszakára, félpanziós ellátással a négycsillagos kecskeméti Hotel Four Points By Sheraton szállodába, standard kategóriában.

Bulgária szintén bőkezűen bánt a felajánlásokkal, így valaki két darab repülőjegy boldog tulajdonosa lehet, amellyel Debrecenből Burgaszba, onnan pedig Neszebarba (Nessebar) vagy a Sunny Beachre utazhat.

De van itt még egy két éjszakás tartózkodás két fő részére az ötcsillagos Kashmir Wellness & Spa Hotelben reggelivel és vacsorával, illetve utalvány a háromcsillagos Tropics szállodába, Sveti Vlasba két fő részére, három éjszakára, valamint ugyanilyen paraméterekkel a négycsillagos Nirvana szállodába, a Sunny Beachen.

Bolgár tengerpart

Az Ebringa Zrt. és az Ebikeshop egy Haibike Alltrack 6 29” típusú elektromos kerékpárt ajánlott fel, és a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. sem fukarkodott a nyereményekkel: a szerencséseknek páros bérlet ütheti a markát a Gourmet Fesztiválra, a Balaton Soundra, a Sziget Fesztiválra, a Művészetek Völgye Fesztivál pedig négy darab tíz napos bérletet ajánl a Művészetek Völgye Fesztiválra, és négy darab bérletet a Kerekdomb Fesztiválra. Érdemes lesz tehát keresni a nyereményszelvényeket.

Találd meg az álombringát!

Az E-bike Test&Show elsőször a 45. Utazás kiállításon mutatkozott be, és a külön erre a célra kialakított, háromezer négyzetméteres tesztpályán közel száz darab e-bike-ot lehetett kipróbálni. Akkor több mint ezerötszázan éltek a lehetőséggel, a nagy érdeklődésre alapozva pedig 2024-ben második alkalommal is bringára pattanhatunk az E-bike Test&Show keretében, hogy megtaláljuk az igazit.

A hazai márkaképviselők széles elektromoskerékpár-kínálatát mérhetjük fel, a bicikliket pedig ingyen ki is próbálhatjuk a tesztpályán a kiállítás teljes nyitvatartási idejében.

Ha pedig a tesztelés mellett kitöltjük a kérdőívet is, egy Haibike Alltrack 6 elektromos MTB-ot nyerhetünk az ebikeshop felajánlásával, vagy egy két fő részére szóló, két éjszakás szállásutalványt, egynapos e-bike használattal Bükkzsércen az E-Tekergők Háza és a Merida Concept Store jóvoltából.

Főszerepben a vitorlázás

A 32. Budapest Boat Show-n ismét a hajózásé a főszerep. Különböző márkájú motoros és elektromos hajókat nézhetünk meg, válogathatunk a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások és ruházatok közül, és beszerezhetjük a vízi sportokhoz szükséges eszközöket is.

2024-ben a kiállítás díszvendége a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Vitorlás Akadémia közreműködésével a Vitorlázz Itthon program lesz. Ennek keretében az Akadémia bemutatja a hazai vitorlázás, azon belül is kiemelkedően a „kishajós” vagyis jollevitorlázás nyújtotta élményt.

A hajózáshoz és a vitorlázáshoz ugyanakkor rengeteg színpadi program is kapcsolódik a Budapest Boat Show színpadán, ahol már február 22-től magával ragadhat minket a hullámok világa. Lesz többek között mozi, bemutatkozik a Magyar Hajózási Technikum, és modellező vitorlás hajóval mérik össze tudásukat a versenyzők az SSL Mini Gold Cup-on. A Portless Internationaltől emellett megtudhatjuk, hogyan hajózhatunk jogsi nélkül, és hogyan kirándulhatunk hajóval.

Az Amatőr hajóépítők közössége hajóépítés a nappaliban címmel tart előadást, a 4Ladies Cup-Hungary pedig bepillantást enged a női vitorlázás világába. A Hajóipari Vállalkozók Egylete feltárja a hazai és nemzetközi hajógyártás trendjeit, és szó esik a jégvitorlázás varázsáról is. Versenyzők latolgatják a 2024-es Kékszalag esélyeit, Rakonczay Gábor a „42” fedélzetén átélt kalandokról mesél, Ljasuk Dimitríj pedig a Tisza-tóhoz kapcsolódóan tart előadást és élménybeszámolót.

Bővebb információk az Utazás kiállítás oldalán és Facebook-oldalán találhatók.

(Képek: Hungexpo, Shutterstock)

hungexpo | Nagyszínpad | Utazás+ Kiállítás | utazás | előadók

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram