Ezek a futurisztikus eszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az utazásainkban

Az Amadeus utazási technológiai vállalat azokra a tényezőkre világított rá, amelyek véleménye szerint nagy szerepet kapnak jövőre az utazásaink alakításában.

Mint Daniel Batchelor, a cég globális vállalati marketingért, kommunikációért és társadalmi felelősségért felelős alelnöke elmondta, míg korábban az utazási trendeket a technológiának a közlekedési eszközök fejlesztésére gyakorolt ​​hatása határozta meg, most már máson van a hangsúly, például azon, hogy az egyes fejlesztések hogyan csökkenthetik az ökológiai lábnyomunkat, hogyan segíthetik az emberi kapcsolatokat és a társadalmi felelősségvállalást.

 

A legfontosabb trendek között pedig a cég szerint a virtuális utazás, a biometrikus azonosítás vagy a távmunka lehetőségét találjuk, amelyek átalakíthatják az utazási szokásokat.

Az Amadeus szerint például a metaverzum, újfajta utazási irodaként működve megváltoztathatja az utazáshoz való viszonyunkat: behatóbb kulturális tapasztalatokban részesülhetünk az online térben, de lehetőségünk lesz kipróbálni is egy-egy élményt még a vásárlás előtt.

Szintén fontos szerepet jósolnak az utazásokban a biometrikus fizetési szolgáltatásoknak, amelyek jól jöhetnek például vonat- vagy repülőjegyek vásárlásánál, a fedélzeti menü megrendelésénél vagy a szállodai kijelentkezésnél.

 Trenddé kezd válni a kis csomaggal való utazás, nemcsak a fapados légitársaságok csomagköltségei miatt, hanem azért is, mert az utazók egyre tudatosabbá válnak szén-dioxid-kibocsátásokkal kapcsolatban.

Erre az igényre a szállodák és üdülőhelyek is válaszolnak azzal, hogy a nagyobb tárgyakat, például sportfelszereléseket ki lehet bérelni náluk.

Ahogyan egyre több vállalat kínál távmunkalehetőséget, növekszik a digitális nomádok száma is, akiket különféle vízumokkal és ösztönzőkkel bátorítanak az egyes országok. Az üzleti utazások során ugyanakkor megpróbálják összehangolni a különböző céges részlegek csapatépítőit, hogy a különböző területen dolgozók így is erősíthessék a kapcsolataikat egymással.

Az idei évet ezek a trendek határozták meg, a jövőben pedig egyre nagyobb lehet az igény az ilyen élményekre.

(Forrás: Travel Pulse, képek: Getty Images)

utazás | távmunka | trendek | trend | virtuális valóság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom