Egészen meglepő, milyen hatással van az infláció és a válság az utazási kedvünkre

A nemzetközi turizmus jó úton halad ahhoz, hogy visszatérjen a járvány előtti szintre. Idén eddig már kétszer annyi utazót regisztráltak, mint az előző év azonos időszakában.

Az UNWTO World Tourism Barometer adatai szerint 2023-ban folytatódik a turisztikai ágazat élénkülése. 2023 első három hónapjában a regisztrált nemzetközi utazók száma több mint kétszeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest, így meghaladta a 235 millió főt.

A Földközi-tenger déli partvidéke tűnik a legnépszerűbbnek, de Észak- és Nyugat-Európa iránt is hatalmas az éreklődés.

Ugyanakkor az ágazatnak most is komoly kihívásokkal kell szembenéznie, amelyek hatással lehetnek a nemzetközi turizmus további élénkülésére. A magas infláció, az olajárak emelkedése és az utazási költségek további növekedéshez vezetnek. Ebből adódóan a turisták várhatóan olyan úti célokat választanak majd, melyek közelebb vannak hazájukhoz, így csökkenteni tudják az utazásból eredő kiadásaikat.

Az európai trendeket mindemellett az orosz-ukrán háború és az egyéb, növekvő geopolitikai fesztültségek, az orosz turisták elmaradása is befolyásolja majd – ez utóbbi Ciprus turisztikai szektora számára lesz különösen nagy érvágás.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

covid | trend | koronavírus | infláció | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom