Hihetetlen, de igaznak tűnik: 2022-ben többet utazhatunk, mint a járvány előtti években

A kutatások szerint világszerte egyre nő a vágy az utazásra, 2022-ben pedig minden lehetőséget megragadunk majd arra, hogy bepótoljuk az elmúlt két év elmaradásait.

A World Travel & Tourism Council legfrissebb jelentése szerint jövőre többet utazhatunk, mint a pandémia kitörése előtt, köszönhetően annak, hogy az emberek soha nem látott mértékben éreznek késztetést arra, hogy felfedezzék a világot.

A belföldi utazások után a beutazóturizmus is felpörög

A vizsgálat eredményei szerint a belföldi utazások növekedése jelentősen meghaladta a nemzetközi turizmus adatait, és 2022-ben várhatóan még tovább fog emelkedni.

A járványból a legjobban az Egyesült Államok utazási piaca jött ki,

2020-hoz képest idén 35,6 százalékkal nőtt a belföldi utazások száma, jövőre pedig további 28,4 százalékos emelkedést várnak.

A világszerte dinamikusan növekedő utazási kedvnek köszönhetően nő majd a fogyasztói költés, új munkahelyek jönnek létre, és a GDP is emelkedik. A prognózis szerint összességében 2022-ben az utazások várhatóan közel kétmilliárd dollárt termelnek majd az Egyesült Államok gazdaságában, ennek eredményeként

az utazási szegmensben 26,2 százalékkal több, közel hárommillió új munkahely keletkezik majd.

Hatalmasat szakíthat a turisztikai szektor

Míg 2020-ban és 2021-ben a belföldi utazás generálta a legnagyobb bevételt, 2022-ben a nemzetközi utazások is felpörögnek.

November 8-án az Egyesült Államok újra megnyitotta határait a világ minden tájáról érkező, oltott utazók előtt, és számos ország várja az amerikai turistákat is.

Az előrejelzések szerint ez valószínűleg közel 228%-os növekedést fog eredményezni az Egyesült Államokba utazók körében az idei évhez képest.

A szakértők szerint a szektor hosszú távú fellendülése azonban az Egyesült Államokban és világszerte attól függ majd, hogy az USA határai nyitva maradnak-e nemzetközi turisták előtt, vagy ismét zárásra kényszerülnek.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

usa | utazás | belföldi utazás | egyesült államok | beutazó turizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom