Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

A schengeni övezetben kevésbé, a nemzetközi utazások terén azonban továbbra is jelentős befolyásoló tényező a Covid.

Csaknem ötven százalékkal nőtt a légi forgalom idén októberben, a schengeni övezetben az IATA adatai szerint a tavalyi évhez képest, ami nagyjából 74,2 százaléka a pandémia előtti időszaknak. A nemzetközi utazási adatokra azonban jelentős hatással volt Kína zéró Covid-politikája is;

a koronavírushoz kapcsolódó szigorú utazási korlátozások oka, hogy a globális utazási kedv elmaradt a várttól.

Ami a nemzetközi forgalmat illeti, 2,4 százalékkal nőtt 2021 októberéhez képest, és a jövőbeli utazásokra vonatkozó foglalások is elképesztő mértékben megemelkedtek. Az IATA főigazgatója, Willie Walsh szerint

megnyugtató, hogy továbbra is erős a kereslet és nő a foglalások száma is, ami jó előjel a téli szezonra nézve.

A tavalyi év azonos időszakához képest az ázsiai és a csendes-óceáni légitársaságok forgalma megnégyszereződött 2022 októberében.

(Forrás: Shengenvisainfo, fotók: Getty)

covid-19 | repülés | utazás | repülőgép | járványügyi korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom