Van két dolog, ami nagyon fontos a más kontinensekről érkező utazóknak Európában

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) a 2024 első négy hónapjára vonatkozó tendenciákat vizsgálta, amelyből az is kiderült, hogy milyen fontossági sorrendet tartanak szem előtt a más kontinensekről Európába érkezők.

Az ETC hét tengerentúli piacot mért fel, és megállapította, hogy a leginkább a brazilok, az ausztrálok, a kanadaiak és a dél-koreaiak érdeklődnek a kontinens iránt, és a válaszadók hatvannégy százaléka az áremelkedések ellenére is tervez nemzetközi utazást 2024-ben.

Idén a külföldre utazók hetvenöt százaléka célozza meg az Unió országait, az Európába érkezőknek pedig a biztonság a legfontosabb szempont:

negyvenöt százalékuk tartja prioritásnak a biztonságos utazási környezetet, míg a magas színvonalú turisztikai infrastruktúra ezt szorosan követi a második helyen harmincnyolc százalékkal.

Szintén nagy súllyal esnek latba a nevezetességek, de a megfizethetőség sem elhanyagolható szempont, ezeket a tengerentúli utazók harmincöt százaléka nevezte meg prioritásként, és főleg a kanadai, amerikai és ausztrál utazóknak fontosak az árak. A kellemes időjárást a válaszadók harmincegy százaléka tartja meghatározónak, míg a koreai és kínai utazók elsősorban a természeti és kulturális örökséggel büszkélkedő európai úti célokat keresik (harminchárom illetve harminckét százalékban).

A legtöbben várhatóan Kínából (ötven százalék) és Brazíliából (negyvenkilenc százalék) érkeznek az EU-ba áprilisig.

Ausztráliából és Dél-Koreából azonban mérsékelt érdeklődés mutatkozik (mintegy negyven százalék), míg a kanadaiak és az amerikaiak a legkevésbé lelkesek az európai utazások iránt a vizsgált körből, legalábbis ebben az időszakban (arányuk huszonnyolc százalék).

Az utazók átlagosan három uniós országot terveznek felkeresni, és egy-két hetet töltenek a kontinensen. A kínai és brazil utazók akár napi kétszáz eurónál (77 675 forintnál) is többet költenek a tartózkodásuk során, míg az Ausztráliából és Dél-Koreából érkező utazók száz-kétszáz eurós (38 840 - 77 675 forintos) átlagköltségvetéssel számolnak. Az Európába idén utazók mindössze huszonyegy százaléka gondolkodik száz eurónál kisebb napi költségvetésben, de a kanadaiak jellemzően, harminchat százalékban ennyit szánnak egy napra.

Nemrég az is kiderült, hogyan változnak az idén az utazási vágyaink.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

utazók | külföld | kontinens | nemzetközi | Európa

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom