Így okoznak kilencezer óra késést reptereken szakállas férfiak

Kiderült, miért fagynak le sokszor, sok ideig egyes repülőtereken az úgynevezett ePassport ellenőrzőkapuk. Hiába a reptéri azonosítás egyik legkorszerűbb és leghasznosabb vívmánya, a gép nincs felkészülve azokra a bakikra, mikor az utas arcképe valami egészen máshogy néz ki, mint az útlevélbe készített fotón. A gép tétovázik, elutasít, vagy túl sokáig gondolkozik, pedig csak egy beújított bajusz, piercing, fent marad szemüveg zavarja meg. Természetesen a szépészeti beavatkozások sem könnyítik meg a helyzetét.

Olyan kézenfekvőnek tűnik, hogy semmi gond azzal, ha fent marad a szemüveg, vagy szakállat növesztett az utazó, hiszen a hatósági ellenőrzésen maximum kétszer ránéznek az arcára, és a szemek, egy karakteresebb orr, arcforma elárulja az azonosságot. A nemzetközi repülőtereken azonban egyre több a humán megoldás helyett telepített ePassport ellenőrzőpont, ahol állandó a fennakadás. Amikor a gép sokadjára próbálkozik, de még mindig nem megy az azonosítás, természetesen ugyanúgy oda kell járulni a hús-vér határőrökhöz, mintha a procedúrát gyorsító kapuk nem is léteznének.

Egy felmérés alapján a brit ePassport kapukon a 2018–2019-es szezonban mintegy 54,68 millió ember ellenőriztette útlevelét, a meghiúsult azonosítások miatt pedig éves szinten 9113 óra csúszásban vannak azok, akik miatt nem megy az azonosítás, és azok, akik szerencsétlenségükre éppen egy szakállas, bajuszos utastárs mögött állnak a sorban.

Problémát jelent az új arcszőrzet mellett a szemüveg viselése, a piercing, a fogyás/súlygyarapodás az eredetihez képest, sőt, egyesek még egy hosszú tengerentúli utazástól megfáradt arc, mi több, másnapos ábrázat miatt is elbukhatták a gépi azonosítást.

Ez is érdekelhet:

Harminc fölött sem áll meg az élet – Utazós tippek eltunyulás ellen

Mutatunk pár vakációzási tippet, melyeknél nem számít a kor, miközben az eltunyulástól sem kell tartanunk.

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

reptér | arcszőrzet | Anglia | check in | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom