Skócia minden báját megtaláltuk ebben a pajtaházban

Vadvirágosan gyönyörű projekt, főszerepben egy pajtaházzal és a hamisítatlan skót vidékkel.

A skóciai Mary Arnold-Forster építészstúdió tervezte meg ezt a néhány kisebb pajtaépületből álló, csodás otthont és irodát, méghozzá az építésziroda alapítója számára. Fungarth mezőkkel tarkított részén, Dunkeldben épült meg a házegyüttes, ami előtte egy szántóvetőé volt.

Az új projektben a régi épületeket gondolták újra, megőrizve a ház elődjének falusias jellegét pár esztétikus és modern csavarral.

Az építészek kifejezetten törekedtek rá, hogy olyan pajtaépületnek látszódjanak a házak, melyeknek nagy hagyománya van a környéken. A kétemeletes főépületben a földszinten található a fatüzeléses tűzhely, a konyha és az étkező; innen nyílik üvegajtó a fantasztikusan szép vadvirágokkal teli kertre.

Vastag látszóbeton-lépcsőn jutunk fel az emeletre, ahol tetőablakos nappali, dolgozószoba, hálószoba és fürdőszoba várja a lakókat, a mellette lévő épületben pedig egy otthoni irodát alakítottak ki az építész számára, ahol meetingeket is tartanak.

(Fotók: David Barbour)

vadvirág | pajtaház | falu | skót | mező

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom