Valentin-napon már az éttermeken belül is lehet enni New Yorkban

Február 14-én nyithatnak, köszönhetően a város ellen indított pereknek.

Andrew M. Cuomo, New York állam kormányzója január 19-én, pénteken jelentette be, hogy február 14-én megnyithatnak a város éttermének belső terei is, igaz, csak 25%-os kihasználtsággal.

„Ez is jobb, mint a semmi” – tette hozzá Cuomo.

A bejelentés meglepte a szakmát, ugyanis néhány napja még éppen az ellenkezőjét állította, ám a tanácsadói miatt végül meghátrált. Az ok részben az, hogy egyre több étterem jelentette be, pert fog indítani a város ellen, mivel szerintük ők felelnek azért, hogy a lezárások miatt tönkremennek az üzleteik.

A hír hallatán az éttermekben meg is indultak a foglalások, noha több, éttermeket tömörítő szervezet jelezte, a 25%-os kapacitás nem elég ahhoz, hogy egy étterem működőképes maradjon.

New York állam vezetése december közepén tiltotta meg rendeletben, hogy az éttermek belső tereikben vendégeket fogadjanak, igaz, azt egy pillanatra sem tiltották meg, hogy a téli idő ellenére zárt teraszokon fogadjanak vendégeket. Januárban a járvány csökkenő tendenciát mutat az államban, de a hónap utolsó hetében a halálesetek száma így is minden nap százötven környékén mozgott, kórházban pedig 8350-nél több embert kezelnek.

New York város éttermei mintegy százezer állást jelentenek, és éves szinten dollármilliárdos forgalmat bonyolítanak, vagyis a város gazdaságának fontos részét képviselik. Cuomo azt nyilatkozta, hogy a 2021-es legfontosabb tervei között szerepel az ágazat kisegítése, ennek lépéseként a város éttermei 50 millió dollár értékű adókedvezményben részesültek a hónap elején.

Eközben itthon a nyitást kilátásba helyező éttermekre súlyos anyagi büntetés vár, ha megszegik az előírásokat. Lengyelországban és Romániában már enyhítéseket terveznek, Olaszország pedig arra készül, hogy hétfőtől fokozatosan visszatér az élet a normális kerékvágásba.

(Forrás: The New York Times)

valentin nap | andrew cuomo | korlátozás | nyitás | new york

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom