Ez a fantasztikus gasztrotúra a legínyencebb francia vidékeken vezet át

Az utazás Dijonból indul és egészen Marseille-ig tart, az út során pedig a látogatók valóban elmerülhetnek a francia gasztronómia világában, ahol minden, de tényleg minden a csokoládéról, a sajtról, az autentikus ételekről és borokról szól.

A Vallée de la Gastronomie Franciaország gazdag kulináris és borászati ​​hagyományai előtt tiszteleg. A gasztrotúra Dijonból indul és Lyonon át vezet Marseille-be. Az eredeti túra 2020 óta

ötvenkilenc új programmal bővült és négyszáznegyvennyolc különböző megállót tartalmaz.

Az út során többek között piknikezni lehet Dröme Provençal levendulamezőin, és részt lehet venni szarvasgomba-vadászaton is. A résztvevők megtanulhatják elkészíteni a híres lyoni pástétomot, valamint

főzőtanfolyamokon sajátíthatják el a regionális konyhák legjobb specialitásait.

Emellett lehetőségük nyílik megkóstolni Michelin-csillagos éttermek kínálatát és a tradicionális éttermek fogásait is.

Természetesen nem maradhat ki a programból a híres lyoni Les Halles de Lyon Paul Bocuse felkeresése, egy Beaujolais túra, valamint egy látogatás a dijoni Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin központban. A látogatók megismerkedhetnek a francia borgyártás legfontosabb szőlőfajtáival, így többek között

a Pinot Noir-ral, a Chardonnay-vel, a Syrah-val, a Cabernet-vel és Merlot-val.

Az utazás egyik fénypontja a Speleologie borkóstoló a St. Marcel-barlangban. A látogatók leereszkednek a föld alá, és a sötétben megkóstolnak három helyi bort, köztük egy olyat is, amelyet ott, a barlangban érlelnek.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, Cherrystone, Huilerie Beaujolaise)

borvidék | dijon | utazás | gasztronómia | francia konyha | marseilles

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa