Mutatunk néhány kiváló variációt töltött gombára

A töltött gomba rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amit ízlésünk szerint milliónyi változatban az asztalra tehetünk. Most három olyan töltelékalternatívát mutatunk, ami aktuális hangulatunkat is tükrözheti. Ha egy kis melegségre vágyunk, készítsük el a krémsajtos változatot, ha friss, egyszerű ízekre, akkor a spenótosat, ha pedig visszahoznánk a mediterrán nyár emlékét, akkor a szárított paradicsomosat!

Sajtkrémes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 tubus sajtkrém
  • 1 db apróra vágott mozzarella
  • 6 szelet bacon megsütve, összeaprítva
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 2 gerezdnyi zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál pankómorzsa
  • 2 evőkanál parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Az összes hozzávalót a morzsa és a parmezán kivételével egy tálban összekeverjük. Beletöltjük a gombákba. A morzsát és a parmezánt összekeverjük, rászórjuk a töltelékek tetejére, majd a gombafejeket tepsibe sorakoztatjuk. Addig sütjük, amíg a gomba kissé meg nem ereszkedik. Azonnal fogyasztjuk.

Spenótos

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 10 dkg brie sajt
  • só, bors, zöldfűszerek

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a bébi spenótot és megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a brie sajtot, sózzuk, borsozzuk, kedvenc zöldfűszereinkkel ízesítjük. A masszát belehalmozzuk a gombákba, és sütőben készre sütjük.

Szárított paradicsomos

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál só
  • ¼ csésze fehérbor
  • ¼ csésze napon szárított paradicsom apróra vágva
  • ¼ csésze olajbogyó apróra vágva
  • ¼ csésze zúzott dió
  • ½ cirom leve
  • ¾ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze alaplé
  • ¼ csésze friss petrezselyem felaprítva

Elkészítése:

Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gomba szárait, a fokhagymát, sózzuk, oregánóval ízesítjük, és tíz percig összefőzzük. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a diót, és 5 percig főzzük. Beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd felöntjük az alaplével, meglocsoljuk citromlével. Amikor a massza összeállt, belehalmozzuk a gombákba, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

(Fotók: Getty Images)

 

gyors étel | gyors recept | gomba | töltött gomba | egyszerű étel | egyszerű recept

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa