Ilyen lett az Európai Unió legmagasabb épülete

A brit Foster + Partners építészeti stúdió készítette el a Varsó tornyot, amely háromszáztíz méteres magasságával az Európai Unió legmagasabb épületévé vált.

Az irodáknak, éttermeknek, kiskereskedelmi létesítményeknek és egy tetőkertnek otthont adó felhőkarcoló megelőzte a szintén a Foster + Partners által épített, kétszázötvenkilenc méter magas frankfurti Commerzbank tornyot.

Varsó központjában, a város központi pályaudvarának szomszédságában található felhőkarcolót Buro Happold, az Epstein és a Foster + Partners közösen építette fel a HB Reavis ingatlanfejlesztő számára. Az ötvenhárom emeletes felhőkarcolóban mintegy hetvenezer négyzetméternyi irodahelység kapott helyett, így

nemcsak az ingatlanfejlesztőnek, hanem számos más vállalkozásnak is székhelyet tud biztosítani.

A hatalmas, tizennégy méteres belmagassággal rendelkező lobby-hoz egy bevásárlóközpont is tartozik, amely a tornyot összeköti a szomszédos épületekkel, kiskereskedelmi létesítményekkel és éttermekkel.

Az előcsarnokban a helyi művész, Krystyna Kaszuba-Wacławek tíz méter magas kerámia alkotása látható, amely szabályosan életre kelti a teret.

A felhőkarcoló 46., 47. és 48. emeleten bár és étterem található, és itt kapott helyet a város legmagasabban fekvő kertje is.

Az irodákban dolgozók számára százhetvenhét méter magasan alakítottak ki egy privát kilátót,

a nagyközönség pedig panoráma lifttel juthat fel az ötvenharmadik emeleten található, bárki számára látogatható kilátóba.

A Foster + Partners szerint a Varsó-torony csodálatos kiegészítője lett a város látképének, egyben önmagában is turisztikai attrakcióként tud megjelenni Varsó szívében.

(Forrás: Dezeen, fotók: Aaron Hargreaves)

felhőkarcoló | toronyház | Lengyelország | varsó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom