A tradicionális ebédet csak vasárnaponként szolgálják fel ebben az étteremben, ahol még mindig a világjárvány előtti foglalásokat teljesítik.
Nem ritkaság a gasztronómia világában, hogy egy-egy étteremben szabályosan meg kell harcolni az asztalért, vagy hónapokkal hamarabb foglalni szükséges. A bristoli Bank Tavern azt állítja, hogy hagyományos vasárnapi sültjeikre olyan nagy az igény, hogy már négy évnyi hosszúságú a várólistájuk.
A britek hagyományos ünnepi ételei jellemzően marha vagy csirkehúsból készülnek, melyekhez zöldségeket, burgonyát és sok mártást kínálnak. Ezt egészíti ki a délután felszolgált Yorkshire puding, egy hagyomány, sós ízvilágú felfújt. A tipikus vasárnapi ételeket bármelyik helyi kocsmában elfogyaszthatjuk hétköznap is, vannak azonban olyan helyek, ahol különösen jól készítik ezeket a fogásokat, sőt akad olyan is,
ahol csak hetente egyetlen napon tálalják az ünnepi menüsort.
A Bristol szívében található Bank Tavern hírnevét remekbe szabott sültjei miatt szerezte. A pandémia miatti korlátozások azonban hatalmas lemaradást okozott számukra az asztalfoglalások tekintetében, miközben folyamatosan bejelentkeztek az újabb és újabb vendégek, hogy megkóstolják a páratlan ételeket.
Mára a várólistájuk elérte a négy évet, ezért úgy döntöttek, nem is vesznek fel több foglalást egy ideig.
A tulajdonos úgy fogalmazott: lezárták a foglalási rendszert, ha pedig valaki lemondja a vasárnapi étkezését, egyszerűen csak feltöltik az asztalt a két évvel ezelőtti naplóban szereplő jelentkezőkkel. Annak érdekében, hogy gyorsabban haladjanak a várólistával, vasárnaponként 17 és 19 óra között is kínálják ünnepi fogásaikat.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)
bank tavern | várólista | menü | pandémia | vasárnapi menü | világjárvány
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!