Vasárnaptól újra beindul az élet Ausztriában

Még két nap és vége az országos zárlatnak a szomszédban.

2021. november 19-én az osztrák szövetségi kormánynak a tartományokkal együtt húsz napos zárlatot kellett elrendelnie, hogy csökkentsék a fertőzések számát Ausztriában, és megakadályozzák az egészségügyi rendszer túlterhelődését.

A sikeres nyári szezon után a turizmus és a szabadidőipar, a gasztronómia, valamint a rendezvényszervezés és az utazási ágazat is leállt.

A bevezetett intézkedések hatására a fertőzések száma jelentősen csökkent és az oltási arányt is sikerült növelni. Ezért az országos zárlat az oltott és gyógyult személyek (2G) számára 2021. december 12-én véget ér – óvatos nyitás kezdődik, amelynek során a tartományok a járványhelyzethez igazított lépéseket tesznek. Ausztria így fokozatosan megkezdi a téli szezont.A turisztikai célú utazások elsőként Tirolban, Vorarlbergben és Burgenlandban válnak lehetővé 2021. december 12-től. Salzburg tartományban, Stájerországban, Alsó-Ausztriában és Karintiában a szállodák és éttermek 2021. december 17-től nyitnak újra. Bécs 2021. december 20-án nyitja meg a turisztikai létesítményeket.

Felső-Ausztriában az általános zárlat 2021. december 17-én ér véget, ezután nyithatnak a vendéglátó- és szálláshelyek. A nyitás átgondolt biztonsági intézkedésekkel zajlik, amelyek a vendégek és az alkalmazottak egészségét helyezik a középpontba és lehetővé teszik a pihentető üdülést.

A regionális intézkedések részleteiről itt lehet további információkról olvasni.

ausztria | nyitás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom