Az Emirates járatain a leggyakrabban kért különleges ételek közé tartoznak a növényi alapú fogások, a veganuár alatt pedig megnő a kereslet ezen ételek iránt.
A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 2021 januárjában más hónapokhoz képest közel tíz százalékkal több vegán ételt szolgált fel a járatain, 2022-ben pedig szintén ez a tendencia figyelhető meg. Az Emirates 2021-ben éves szinten több mint 113 ezer vegán fogást szolgált fel járatain.
Az Emirates vegán kínálata több mint százhetven ételből áll, amelyeket díjnyertes szakácsok és táplálkozási szakértők csapata alkotott. A légitársaság járatain a regionális ihletésű konyha hagyományaihoz híven olyan ételeket szolgálnak fel, amelyek ízvilágát az indulási vagy célvárosok ihlették.
A légitársaság olyan vegán ínyencségekkel kényezteti utasait a repülés ideje alatt, mint a grillezett zöldséges crêpes spenóttal és paradicsomos concasséval, vagy a mediterrán zöldséges ravioli, és tagine zöldségek kuszkusszal. A növényi alapú desszertek között pedig olyan finomságok találhatóak, mint a kókuszkrémmel tálalt karamellás sült rizs, valamint az ananász pomelóval és gyömbérsziruppal.
Ezek mellett reggelire akár kókuszos zab- és chiapuding is kérhető, mangó- és maracujás gyümölcskompóttal tálalva.
Az Emirates prémium utasai a légitársaság dubaji várótermeiben is kóstolhatnak növényi alapú finomságokat. A dubaji Emirates First Class Lounge-ban az utasok olyan vegán fogásokat találnak, mint a vietnami rizspapírtekercsek enyhén fűszeres ecetes mártogatóssal, vagy a vegán húspogácsából készített Green Burger rukkolával. A Business Class utasai pedig a quinoa tabbouleh, vagy a zöldség- és fehérbableves ízeit élvezhetik, de a prémium Lounge különlegességei között szerepel a vegán marinált tofu is.
A különleges ételek mellett a váróteremben egészséges vegán saláták, például vegán mediterrán saláta is választhatók.
Az utasok az Emirates valamennyi járatán és minden osztályon az indulás előtt huszonnégy órával igényelhetik a vegán ételeket, a legnagyobb forgalmú útvonalakon pedig a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részét képezik.
húsmentes étel | repülőjárat | vegánuár | repülőgép | tejmentes | vegán
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!