Elfelejted a húst, ha elmész ebbe a két étterembe

A Dobrumba és Pingrumba fantasztikus ízekkel színesíti meg a januárt. Máj helyett mutabal, fasírt helyett falafel, tarja helyett tahini!

A növényi alapú konyha a Dobrumba és a Pingrumba számára nem egy divatos trend, hanem a mindennapi missziójuk. Januárban két hétre (01.20-02.02.) a teljes éttermük kínálata vegánná alakul, hogy kompromisszumok nélkül megmutassák, mennyi mindent lehet kihozni minőségi zöldségekből, jól megválasztott fűszerekkel, egy izzó kemencével vagy a grill forró parazsával.

Tavaly ősszel egy hétre teljes vegánságba borították a Pingrumbát. Idén a vegán január alkalmából most még nagyobbat vállaltak: két hetet, ráadásul nem csak Budán, hanem Pesten is, hiszen csatlakozott az ötlethez testvér éttermük, a Dobrumba is.

Az étlapjukon a következő újdonságokkal találkozhattok majd a vegán hetek során: labneh zaatar, harissa sült répa - növényi alapú szójajoghurttal, levantei coleslaw, céklakrém grúz inspirációra, dióval, falafel tahinivel, citrusos káposztasalátával, savanyított zöldségekkel, gránátalmás sült cékla, kókuszos zöldség curry, sütőben sült édesburgonya vegán joghurttal, ajika krémmel, gomba shawarma.

Ha bárki azt gondolja, hogy hús nélkül nem lehet izgalmas, intenzív ízű, érzékeket megmozgató ételeket enni, annak nagyon ajánlunk egy hedonista estét a rumbákban, ahol remek borok, pezsgők és koktélok között is válogathatunk, mert csendben jegyeznénk meg, hogy a veganuár nem egyenlő a száraz januárral, a mutabal és a falafel mellett nagyon jól csúszik a Szent Donát rizlingje.

vegánuár | vegén hetek | pingrumba | dobrumba

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom