Eddig tartott a turistamentes időszak az egyik legnépszerűbb olasz városban

Nagyjából az elmúlt hétvégéig volt Velence olyan, mint amilyennek mindig is elképzeltük.

Szombaton már rengetegen keresték fel a Dózsepalotát, miután ismét látogatható lett a gótikus világi építészet egyik velencei remeke. Csak az újranyitás napján ezer darab jegyet adtak el, az emberek háromszáz méteres sorban álltak a Szent Márk téren. A 14. századi palotában természetesen kötelező az arcmaszk viselése és a megfelelő távolság betartása.

"Csodálatos érzés. Kicsit olyan volt, mint az első nap az iskolában. Néhányan már reggel nyolckor beálltak várakozni" – mondta a hirtelen visszatért érdeklődésre reagálva Maria Cristina Gribaudi, a velencei Polgári Múzeumok Alapítványának elnöke.

A városban egyébként megnyitottak a kávézók, a szuvenírboltok és az egyéb üzletek is. A Rialto környékét ismét ellepték a turisták, a gondolák újra csordogálnak a csatornákon. Ezzel kapcsolatban az alapítvány igazgatója, Gabriella Belli úgy nyilatkozott, hogy reméli, a jövőben valamivel csendesebb lesz a turizmus, ami nem jelenti azt, hogy kevesebb külföldit szeretne, hanem sokkal jobb szervezést és fenntarthatóbb modellt.

Ez is érdekelhet:

Hiába keressük az idei naptárban Velence extravagáns eseményét

A patinás fesztivált a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt csak 2021-ben rendezik meg.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

turizmus | rialto | velence | dózsepalota | beindult

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom