Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok

„Nem bírjuk tovább!” – sírta a tüntetésen a kamerákba egy szicílai éttermes.

Tüntetők és rendőrök szegültek egymásnak a kereskedők és vendéglátósok újabb tüntetésén Róma belvárosában, ahol a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt demonstrálók megpróbáltak eljutni a parlament épületéig hétfő délután, írja a 24.hu.

A tüntetők elfoglalták az olasz főváros egyik központi terét, majd a nem engedélyezett megmozdulás résztvevői megpróbáltak eljutni a közeli képviselőházhoz, de ezt rendőrkordon akadályozta meg.

Az Én kinyitok! tiltakozó akcióhoz nagyon sokan csatlakoztak:

kereskedők, vendéglátósok, az idegenforgalomban dolgozók és zenészek is beálltak a megmozdulás mögé,

melyet egy egyiptomi származású, harmincnégy éves firenzei vendéglőtulajdonos, Mohamed El Hawi indított el. A demonstráció a pandémia miatti zárlat ellen szól: a tüntetők azonnali újranyitást követeltek, valamint állami segítséget és pontos dátumot az üzletek, éttermek újraindítására.

Azt hangoztatták, hogy a járványadatok már nem indokolják a szigorú korlátozásokat. A tüntetők tárgyakat, füstbombákat, petárdákat dobáltak a rendőrökre és a közeli épületekre, valamint arra kérték a rendőröket, hogy

vegyék le rohamsisakjaikat, és álljanak a tiltakozók oldalára.

"Nem bírjuk tovább!"

– mondta könnyek közt a tévékamerákba egy szicíliai étteremtulajdonos, amivel nagyon sokan egyetértenek: az eddig kapott támogatást borravalónak nevezték, valamint elmondták, hogy a nyári szezon nélkül nem tudnak soha többé újraindulni.

Hasonló tüntetés zajlott április 6-án, amikor a demonstrálókat a képviselőház előtti téren a rendőrök szorították vissza. Más vendéglátóipari szervezetek keddre hirdettek meg tüntetést Rómában, szerdán pedig a légiforgalmi dolgozók tartanak megmozdulást.

Míg Rómában tüntetnek, Veneto kormányzója ma bejelentette, hogy Velencében alig várják a magyar turistákat és vaporettókról is oltani fognak, Horvátország pedig szép gesztussal segít majd a hozzá látogató turisták hazatérésében.

(Forrás: 24.hu, fotók: Getty Images)

koronavírus | egyiptomi | korlátozás | zenészek | én kinyitok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom