Ezek a csodás kis falvak az egész világnak példát mutatnak vendégszeretetből

Mitől szeretünk meg a szívünk mélyéig egy helyet? A szépség, a különleges hangulat, az időjárás és az ízletes ételek mind nagyon erős vonzerőt jelenthetnek, de talán mindennél fontosabb az, hogy mennyire részesültünk barátságos fogadtatásban.

Ha pedig a következő utazáskor is biztosra akarunk menni, akkor érdemes elővennünk a Booking.com Traveler Review Awardsának idei győzteseit, amelyeket a platformra érkezett mintegy 309 millió vásárlói vélemény alapján választottak ki.

Grindelwald

Ez alapján úgy tűnik, a leginkább a brazíliai Arraial d'Ajuda melengette meg az utazók szívét, egy bájos kis tengerparti üdülőváros, amely Porto Seguro csendesebb és nyugodtabb alternatívája.

A turisták hetvenkét százaléka szerint a hely ideális a feltöltődésre, de több, mint a megszokott tengerparti városka. A színes házak között valódi vendégszeretetet találunk, és ott van Brazília egyik legrégebbi katolikus temploma, a Nossa Senhora d’Ajuda is.

Arraial d'Ajuda

A görögországi Ermúpoliról, Szírosz sziget fővárosáról szintén áradoznak a látogatók, apró, kanyargós utcái ideálisak a barangoláshoz. A világ legbarátságosabb helyszínei közé tartozik Portugália festői tengerparti városa, Viana do Castelo is, Portótól nem messze.

Uzes

A tízes listára ezek a helyszínek fértek még fel:

  1. Arraial d'Ajuda, Brazília
  2. Ermúpoli, Görögország
  3. Viana do Castelo, Portugália
  4. Daylesford, Ausztrália
  5. Grindelwald, Svájc
  6. Moab, Egyesült Államok
  7. Uzès, Franciaország
  8. Mazatlán, Mexikó
  9. Dzsaiszalmer, India
  10. Fudzsikavagucsiko, Japán

Ezekbe a gyönyörű falvakba is érdemes idén ellátogatni, az instagramos posztok alapján pedig abszolút Olaszország vezeti a világ legnépszerűbb falvainak listáját.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

vendégszeretet | legbarátságosabb | falvak | fogadtatás | barátságos

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom