Földöntúli nyugalmat áraszt ez a romokra épült, modern iroda

Egy romos, veracruzi házba lehelt életet az LC Arquitectura stúdió.

Amikor az építészek meglátták az egykor karámokkal és körbefutó utakkal övezett, málladozó házat, tudták, hogy szeretnék a lehető legtöbbet megőrizni az eredeti szerkezetből. Ennek jegyében fogtak a CR Office elnevezésű projektbe, amelynek célja az volt, hogy megmentse az építmény hangulatát és a vele szoros kapcsolatban álló természeti tájat, miközben friss, kortárs atmoszférát kölcsönöz a térnek.

Az eredeti falakat betonnal egészítették ki, a kettőt pedig üveghidak kötik össze, segítve a régi és az új szimbiotikus integrációját.

A nagy üvegablakok, sétányok, belső kertek, és a gyökerekből, kövekből készült szoborbútorok a természettel való kapcsolat folytonosságát biztosítják.

Különböző terekben nyílik alkalom a munkára, a szemlélődésre és a természetben való elmerülésre. A meditatív élményről többek között a növények fölé épült, átlátszó sétányok és a középen található víztükör gondoskodik, amelynek hangjai relaxáló aláfestést biztosítanak a munkához.

A mexikóiaknak úgy tűnik, különös érzékük van ahhoz, hogy királyi hangulatot varázsoljanak oda, ahol mások csak kietlen kopárságot látnak. Bizonyára nem véletlen, hogy ebben az országban találjuk a világ legdrágább Airbnb-jét is.

(Forrás: Designboom, képek: Designboom, LGM Studio/LC Arquitectura/Facebook)

rom | LC Arquitectura | iroda | mexikó | CR Office

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom