Elképesztő via ferrata nyílt Európa legmagasabb tengeri szirtjén

A vasalt útról pazar kilátás nyílik a hófödte tájra, az alatta elterülő akvamarin vízre és a robosztus sziklákra.

A Norvégia nyugati partján magasodó Hornelen-hegy az extrém kihívásokra vágyók új mennyországa. Olyan via ferrata útvonalakat alakítottak ott ki, amelyek kétségtelenül megadják azt az adrenalinlöketet, amire vágynak.

A Hornelan-hegyen nyolcszázhatvan méteres magasságban alakítottak ki vasalt utakat, így Európa legmagasabb tengeri szirtje immáron tárt karokkal várja a túrázókat és a hegymászókat, hogy

zseniális panorámát kínáljon a környékre.

Az új mászóút kiépítése tavaly nyáron kezdődött, és a via ferrata hivatalosan 2023. június 18-án nyílt meg. Maga a hegy központi szerepet kap a norvég mitológiában is, hiszen a boszorkányok gyülekezőhelyeként tartják számon, amelyet

még I. Olaf norvég király is megmászott valamikor 995 és 1000 között.

Azok, akik a via ferratán keresztül Olaf nyomdokaiba akarnak lépni, három, különböző nehézségi fokú útvonal közül választhatnak: Ørnelia (Sasdomb), Hekseveggen (Boszorkányok fala) és Olavsrute (Olaf útja). Ezek közül a Sasdomb a legegyszerűbb, amelyet két órás, viszonylag könnyű mászás során lehet teljesíteni és már tizenkét éven felüli gyermekek is végig mehetnek rajta.

A következő szintet a Boszorkányok fala jelenti, amely közepes kihívást jelent és hat órás szintidő alatt minden tizennégy éven felüli teljesítheti.

Az Olaf útja egészen a csúcsig visz.

Kifejezetten embert próbáló útvonal, amelyet kizárólag 16 éven felüli, jó kondícióban lévőknek ajánlanak. A vasalt úton végig menni egy egész napos kihívást jelent,a panoráma viszont mindenért megjutalmazza mászókat.

860 méteres magasságból tekinthetnek le a nyílt óceánra, a parányi norvég szigetekre, a keskeny fjordokra, a hófödte hegyekre és a látványos gleccserekre.

(Forrás: CNN Travel, fotók: Visit Nordfjord)

fjord | hegymászás | gleccser | Via ferrata | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom