Vigyázz a környezetre, válassz műanyag zacskó helyett papírzacskót!

Mindenki tisztában van ma már azzal, hogy az egyszer használatos műanyag csomagolás milyen pazarló és környezetszennyező megoldás, hiszen ezeket a termékeket csak néhány tíz percig használjuk, majd eldobjuk, de ezután 100-500 év kell neki, hogy lebomoljon. Ez idő alatt viszont jelen lesz az élővizekben, a levegőben és a talajban, különböző súlyosságú problémát okozva az ökoszisztémában.

Pedig számtalan alternatív megoldás létezik a műanyag zacskó kiváltására, például az indepack.hu papírtáskái is. Ha te is úgy érzed, hogy tényleg tennél valami fontosat, akkor válaszd ezeket csomagolásra, bevásárlásra, ajándékozásra!

 

Július 3-a, a nemzetközi műanyagzacskó-mentes nap

 

Nem csoda, hogy saját világnapot szentelnek ennek a problémának, hiszen a környezetszennyezés mindenkit érint. 2008 óta ezen a napon hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy eldobható műanyag zacskó helyett használjanak környezetbarát megoldásokat.

 

2011 óta erősödött a kampány, ekkortól már egy teljes hónapon át irányítják rá az emberek figyelmét a problémára, és igyekeznek meggyőzni a népességet arról, hogy gondolják át a műanyag-felhasználásukat.

 

Milyen műanyagok okoznak problémát?

 

Természetesen nem kell sikítani minden műanyag miatt, hiszen nem a tartós használatban lévő műanyagok okozzák a Föld műanyagterhelését. Számítógépünk billentyűzetét, autónk karosszéria-elemeit és számos más terméket hosszú ideig, évekig, évtizedekig használjuk, azonban a műanyag zacskók élete igen rövid.

 

A fókusz tehát azokon a műanyag cikkeken van, amit csak átmenetileg, rövid ideig használunk, majd azonnal eldobunk. Ezeket a zacskókat ugyanis a Föld minden pontján megtalálják, hatalmas mennyiségben kerülnek ki a természetbe.

 

Hogyan váljunk meg ezektől a termékektől?

 

A nemzetközi műanyagzacskó-mentes világnap nem csak felhívja a figyelmet a problémára, de számtalan hasznos tanáccsal segíti az átállást a környezetszennyező zacskókról a környezetbarát csomagolásokra. Ezeket a tanácsokat megfogadva globális szinten tehetünk a probléma csökkentéséért.

 

Hasznos tanácsok a műanyagszennyezés csökkentésére

 

  • Válassz műanyag helyett papírtáskát! Ezek a táskák tartósak, erős talpúak, a szalagfüles változatok megerősített füllel rendelkeznek. Céged számára is válaszd a papírtáskát, amit, ha logózol, akkor reklámként is szolgálhat.
  • A gyümölcsvásárláshoz vigyél magaddal hálóból készült többször használatos tasakot, így nem lesz szükséged zacskóra.
  • Válassz olyan vállalkozásokat, akik papírzacskóban kínálják a termékeiket.
  • A műanyag zacskókat ne dobd ki, hanem használd többször is!
  • A szemet tedd papírzacskóba, a papírhulladékot is gyűjtheted benne, így egyben kerülhet a szelektív gyűjtőbe.

 

A papírzacskók, talpas és simítózáras papírtasakok olyan környezetbarát megoldások, melyek teljesen kiváltják a műanyag zacskókat, ezért használd minden alkalommal, így aktívan tehetsz a környezetvédelemért.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom