A Hotel Rangá gondoskodik arról, hogy a szigetre látogatók életre szóló gasztronómiai élményben részesüljenek Izland egyik legősibb barlangjában.
A Hotel Rangá megragadja és nem engedi el Izland szellemét. Sőt, mindazt, ami a szigetország esszenciája, múltja, jelene és jövője, az odalátogatóknak is át kívánják adni. Segítenek a vendégeiknek felfedezni a csodálatos tájakat, tippeket adnak a sarki fény-vadászatokra, most pedig egy egészen különleges gasztronómiai túrán vezetik be őket a viking hagyományokba.
Az Icelantic Cave Dining egy elképesztő viking kaland,
aminek keretében a vendégek tradicionális viking ételeket fogyaszthatnak a Hella-barlangokban.
A tizenkét Hella-barlang közül csak négy nyitott a nagyközönség előtt és alapesetben csak vezetett túrákon járhatóak be. Itt találhatók ugyanis Izland legrégebbi régészeti maradványai is, melyek a történészek szerint vikingek letelepedése előtti időkből származhatnak.
A vacsoraest egy ilyen autentikus környezetben hatalmas élmény, ami ráadásul hitelesen tükrözi Izland történelmét is.
A vendégek a szálloda főszakácsa és csapata által készített ételeket kóstolnak, beleértve a gravlaxot, vagyis érlelt lazacot, a skyr névre hallgató krémsajtot, és bárányhúst is. Ezek mind olyan fogások, amelyeket az izlandiak évszázadok óta szeretnek. Az ételeket helyi kézműves sörök és válogatott borok egészítik ki.
Az egész gyertyafényben zajlik, ami csak fokozza a varázst.
A különleges gasztronómiai élményért mélyen a zsebébe kell nyúlnia a vendégeknek, hiszen az árak 1700 eurótól, azaz körülbelül hatszázharmincezer forinttól kezdődnek. A vacsorát egy héttel előre le kell foglalni a szállodában. A programon csak a szállóvendégek vehetnek részt.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Hotel Rangá)
viking | vacsora | étel | izland | fogas | gasztronómia
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!